Riku: Rakennuksilta toimihenkilöksi

Riku Pätsi tuli NJC:lle vuonna 2013 vuokratyöntekijäksi. NJC-ura raksalla alkoi peltikaton asennuksilla ja on johtanut eri vaiheiden kautta NJC:n myyntijohtajan tehtäviin.

”Tekeminen on minun juttu.”

Alun perin Kuusamosta kotoisin oleva Riku pääsi rakentamisen maailmaan mukaan jo ennen NJC:n kautta tulleita töitä.

–  Aikoinaan muutimme vaimon kanssa Kuusamosta Tampereelle, jossa olin raksahommissa Palattuamme takaisin pohjoiseen ja Ouluun etsin töitä, kun opiskelupaikkaakaan ei vielä ollut. Kohdalle sattui silloin minulle tuntematon yritys nimeltään NJC.

–  Raksahommista oli jo kokemusta ja oli lopulta lähellä, etten jäänyt tuolloin NJC:n asiakkaan omille kirjoille vakityöntekijäksi.

Opiskelu tuli kuitenkin väliin ja Riku valmistui sähkövoimatekniikan insinööriksi.

– Opiskeluaikana muut lähtivät vapaa-aikana bilettämään, minä lähdin töihin.

Tuore insinööri teki talotekniikkaan liittyviä töitä useamman vuoden ajan, kunnes vuoden 2020 lokakuussa vastaan tuli NJC:n aluemyyntipäällikön haku.

– Olin yhteydessä silloiseen toimitusjohtajaan. Kävin haastattelussa, ja jo samana päivänä tuli ilmoitus valinnastani hakemaani aluemyyntipäällikön tehtävään. Kuuden vuoden jälkeen palasin uudelleen NJC:lle töihin.

Alkuun Rikun tehtävänä oli Oulun ja Rovaniemen alueiden myynti. Matkan varrella tuli mukaan myös työmaakohteiden projektivastuita, kuten OYS 2030 Tulevaisuuden sairaala –hankkeen projekti. Syksyllä 2023 myyntijohtajaksi nimitetty Riku vastaa nyt kaikista NJC:n toiminta-alueiden myynneistä ja niiden kehittämisestä.

– Olen sosiaalinen tyyppi ja pidän yritysasiakkaiden ja työntekijöidemme kanssa toimimisesta. Olen mielelläni esimerkiksi OYS-projektissa yhteyshenkilönä edelleen mukana, vaikka vastuisiin kuuluu nyt myös muun muassa myynnin kehittäminen, raportointi ja vuosisopimusten tekeminen.

Luottamus liimaa yhteen

Rikun luottamus NJC:n toimintaan rakentui jo hänen ollessaan vuokratyöntekijänä.

– Työntekijänä pystyin luottamaan, että minulle on käytössä hyvät työvälineet ja -varusteet. Pystyin sopimaan siviilimenot työn lomaan ja palkan maksu oli ja on aina täsmällistä. Jo silloin pystyin myös tuntemaan vastavuoroisesti, että minuun luotetaan.

NJC:n toimintatavat rekrytoinnissa, työnantajana ja yritysten kumppanina ovat hioutuneet vuosien saatossa hyväksi toiminnan selkänojaksi. Kuten lähimenneisyys osoittaa, yhden vuoden sisällä voi tapahtua asioita, jotka vaativat päivittäistä ja yritystason reagoimista ja ketteryyttä.

Jälleen palaamme luottamukseen. Mikään NJC:n osa-alue ei ole yhden henkilön show, vaan tiimityötä, jossa jokainen voi luottaa toiseen.

– Luottamus ja yhteispeli helpottavat ja auttavat jaksamaan arkikiireissä. Ketteryys on vahvuutemme ja saamme yhdessä nopeasti asioita eteenpäin.

Onnistumisten ympäristö

Perheyhtiö NJC kasvaa luomumenetelmällä, koska onnistumisille on luotu otollinen ympäristö. Raamit ja tavoitteet ovat olemassa, mutta tulos tulee onnistumisten palasista.

– Onhan se mukavaa, kun on saanut yksittäisen tilauksen täytettyä tai yhteistyösopimuksen maaliin neuvotteluiden jälkeen.

Riku näkee myös hankalista tilanteista positiivisen puolen:

– On hienoa, kun on saanut jonkin ristiriidan selvitettyä. Jokainenhan tekee virheitä ja silloin rehti ja avoin asenne ovat tavat selvittää tilanne. Asiakassuhde syvenee, kun asiat käydään hyvässä hengessä läpi.

Riku hoksauttaa myös työnhakijoita ja -tekijöitä rehellisyyteen ja avoimeen asenteeseen.

– Jos haettu työ ei tunnukaan hyvältä tai vaikka henkilönostimen kyydissä alkaa hirvittämään, niin sitten keksitään yhdessä sopiva ratkaisu. Niin se menee meillä talon sisälläkin: keksimme yhdessä ratkaisut.

Riku ja saalis

Perhe, palloilu ja eräily maadoittavat insinöörin

Liikunta on Rikulle työn vastapaino ja perheen on 6-, 4- ja 1-vuotiaat maadoittavat omilla touhuillaan arkea.

– Vanhimmilla pojilla on jo palloiluharrasteet ohjelmassa. Itselläni on kilpahiihtotaustaa ja eri palloilulajeja olen ikäni harrastanut. Padel on nyt ollut pari viimeistä vuotta oma lajini. Niin ja onhan meillä vielä yksi varhaiseläkkeellä oleva koirakin huolehdittavana. Yritin saada sitä vihkiytettyä metsästyksen saloihin, mutta se ei tuottanut tulosta. Eräily kuitenkin vetää puoleensa ilman koiraakin.

Terveiset yrityksille ja työnhakijoille

Terveiset yrityksille ja työnhakijoille

Vuokratyöntekijä on hyvä vaihtoehto varsinkin, kun olosuhteet ja suhdanteet vaihtelevat. NJC sitoutuu asiakasyrityksen puolesta työntekijään ja toisaalta jos yrityksen toiminta lähtee nousuun, voi vuokratyöntekijän palkata omiin leipiin.

– Rohkaisen yrityksiä olemaan yhteydessä, jos on tarvetta väliaikaiselle työntekijälle tai haluaa pedata lisäkäsillä parempaa tulevaisuutta.

– Työnhakijoille sanoisin, että kokeile rohkeasti erilaisia juttuja, ole rehellinen sekä avoin. Hyvällä asenteella liikkeellä olevalle löytyy kyllä sopiva jobi. Rikun lisäksi muun muassa Tuomas ja Ida ovat edenneet vuokratyöntekijästä NJC:n toimihenkilöksi.

Onko yrityksessäsi Rikun, Tuomaksen tai Idan kaltaisen tekevän ihmisen kokoinen aukko? Oikean asian äärelle pääset tästä.

Seuraavaksi: Heli: Taloushallintopalvelumme perustuu avoimeen yhteistyöhön

Lue uutinen