Sanja palvelee koko persoonallaan

Sanja

Sanja Koivisto tuli NJC:lle myyntipäälliköksi vuoden 2021 keväällä. Alkuvuodesta 2024 tuli täyteen vuosi aluepäällikön tehtävissä. Koko NJC:ssä olon ajan Sanja on kokenut saaneensa luottamusta sekä yritysjohdolta että yritysasiakkailtaan.
– Alkusysäys NJC:lle hakemiseen oli vastuullinen työ. Tuolloin NJC oli avaamassa toimistoa Kemiin ja mietin, josko saisin toimiston vetäjän roolin, muistelee Sanja.
Ja niin kävikin, että Sanja valittiin hakemaansa tehtävään. Nykyisin hän vastaa NJC:n toiminnoista koko Lapin alueella. Päätoimipisteenä on Kemistä Tornioon muuttanut NJC:n toimisto. Rovaniemen toimistolla pitää myös olla läsnä ja Oulun NJC:lläkin tulee käytyä.
– Juuri nyt Rovaniemi työllistää, koska siellä rakennetaan paljon. Alan tilanteesta johtuen kirvesmiehiä ja raksapuolen henkilöitä on hyvin saatavilla, mikä helpottaa meidän rekrytointityötämme. Mutta yleisemmin toimialan tilanne on ikävä, Sanja näkee asian laajemmin kuin vain omasta näkökulmastaan.

Luottotyötä ja työllistämisen ilo

Työpäivien sisällön Sanja pystyy pitkälti itse määrittämään. Päävastuuna Sanjalla on Lapin alueelle myynti, tarjouslaskenta ja asiakassopimukset.
– Osallistun rekrytoitiinkin jonkun verran. Haluan tavata rekryttävät työntekijät henkilökohtaisesti, jotta voin välittää oikeaa tietoa yritysasiakkaallemme. Oikea henkilö oikeaan työhön on periaate, joka pitää muistaa jokaisen ihmisen ja työn kohdalla. Käyn myös työmailla paikan päällä, Sanja kertoo kokonaisvaltaisesta työnkuvastaan.
Aluepäällikkyys tuo mukanaan tietysti myös tulosvastuun.
– Seuraamme vastuualueeni tilannetta esihenkilöitteni kanssa, mutta kaikkiaan koen saaneeni yritysjohdon luottamuksen. Minulla on vapaat kädet tehdä työtäni, eikä kukaan ole kyseenalaistanut työtapaani.
Myös yritykset luottavat Sanjaan.
– Jotkut asiakkaat haluavat, että minä hoidan heidän asioitaan Oulussakin. Luottamus tuntuu tietenkin mukavalta.
Sooloilusta ei kuitenkaan Sanjan kohdalla ole kyse, vaikka asiakastahto vie Oulun alueellekin.
– Haluan korostaa mahtavaa työporukkaamme ja tiimityötämme. Viikkorutiiniin kuuluvat palaverit kollegoiden kanssa ja asiantuntevaa apua löytyy aina akuutteihin tilanteisiinkin.

Aitous, helppous, turvallisuus ovat NJC:n arvoja. Ne toteutuvat Sanjan kohdalla luontaisesti.
– Olen tyyppinä sellainen, että osaan iloita onnistumisista. Erityistä mielihyvää tuo, kun olen hoitanut asiakkuutta ensimmäisestä kontaktista aina onnistuneeseen rekrytointiin saakka. Jokainen työllistäminen on hieno asia, ja se pitää draivia yllä.
Työn mielekkyyttä tuo myös NJC:n hyvä maine, ja Sanja haluaa olla omilla kasvoillaan työantajansa edustaja.
– Meistä on positiivinen kuva rekrytoijana ja työllistäjänä. Mielestäni on tärkeää olla koko persoonana työssä mukana. Olen saanut mokatakin, joka sekin on otettu inhimillisesti vastaan.

Vapaalla työt jäävät kakkoskategoriaan

Sanja Koiviston työ on monipuolista ja vastuullista. Miten kaikesta pääsee irti vapaalla?
– Meillä on pian 9-vuotta täyttävä tytär. Hänen harrastuksissaan, ratsastuksessa ja yleisurheilussa, muu unohtuu. Omaa aikaa otan itselleni joogassa, hiihtolenkeillä ja salilla. Niin ja naapurille terveisiä, että yhteislenkkeily on kanssa laatuaikaa.

Entäs terveiset yrityksille ja työtä hakeville?
– Haluan sanoa, että me pysymme sanojemme takana ja työntekijöitä kannustan olemaan yhteydessä, vaikka työkokemusta avoinna olevaan työpaikkaan ei olisikaan. Jag gör mig förstådd även på svenska, så ni kan kontakta mig från andra sidan Torne älv också.