Ida: nostimelta toimihenkilöksi

NJC Ida

Ida Särkioja tuli NJC:lle heinäkuussa 2020 alun perin siivoustyöntekijäksi. Esimerkillisellä asenteella töitä tekevä Ida ei kauaa henkilönostimen kyydissä ikkunoita pessyt, kun hän siirtyi esimiehen asemaan. Ennen Ouluun ja nykyiseen työhön siirtymistä Ida työskenteli pienen periodin NJC:n Helsingin toimipisteessä työnjohtotehtävissä.

– Ennen NJC:lle hakemista olin ollut kuusi vuotta kiinteistöhuoltofirmassa esimiestöissä. Tuli kuitenkin tunne halusta tehdä käsillä jotain. Olin kuullut NJC:stä hyvää ja laitoin hakemuksen viestillä: Tuon työpanokseni ja teen mitä vain.

– Helsingin keikkakin oli tarpeellinen kokemus. Koin mitä on siirtyä uudelle paikkakunnalle uusiin ympyröihin.

Hyvällä asenteella pärjää

NJC:n palveluesimies, rakennus- ja loppusiivousten ohjaaja sekä tilauksia hoitava Ida ei ole koskaan ollut työttömänä. Asenteena on työelämässä aina ollut, että kaikki työ on arvokasta ja liian valikoiva ei kannata olla siitä mitä tekee. Ilmaisu kysymykseen työnkuvasta on…värikäs, joten kuvataan se kesäkuisen keskiviikon töillä.

– Aamulla tie vei asiakkaamme tehdasalueelle starttaamaan siivous- ja haalaustoimeksiantoa. Menimme paikalle työntekijöidemme ja työturvallisuuskoordinaattorimme Tuomaksen kanssa. Kävimme läpi työturvallisuusasiat, kyseisen kohteen erikoisvaatimukset sekä normityöpäivän toimintoihin kuuluvat taukopaikat sekä muut kohdekäytännöt ja tietysti tehtävät työt.

Kello on tässä vaiheessa 9.30. Juttutuokio tämän artikkelin tuottamiseksi keskeyttää Idan normaalin työpäivän.

– Seuraavaksi alan työstämään tarjousta. Hoidan muutaman ostoluvan työvaatetilauksiin sekä huomisaamulle tilaukset ja työntekijät. Käyn siivouskohteissamme päivittäin ja tänään iltapäivällä käyn tsekkaamassa vähän isommassa loppusiivouskohteessa, että kaikki sujuu suunnitellusti.

Meneillään oleva kesäkuun alku on NJC:ssä ja Idalla kiireistä aikaa. Työkaverit jeesaa.

– Olemme Kristan kanssa päivittäin tekemisissä työn merkeissä, ja jaamme aktiivisesti tietoa toisillemme.

Sitoutuneet asiakkaat ja työntekijät

Vakioasiakkailta tulee työtilauksia päivittäin. Heidän tapaamisten lisäksi Ida tekee myös myyntityötä ja työntekijöiden rekrytointiakin. Myyntityötä helpottaa vakiintunut asiakaskunta ja työntekijöiden sitoutuminen NJC:hen.

– NJC on juurtunut yritys Oulun alueelle ja pääsääntöisesti tuttu alan toimija teollisuus- ja rakennusalan yrityksille. Uusille asiakkaille on kuitenkin usein yllätys, että ollaan oululainen ja itsenäinen yritys.

Vastuu töistä, tekijöistä ja asiakkaista kuuluu asiaan, eikä Ida pelkää tai kammoksu vastuun ottamista. Idan sanastoon eivät kuulu sanat ”ehkä” ja ”varmaan”.

– Jos jokin asia vastuisiin, työntekijöidemme toimintaan tai työn laatuun herättää kysymyksiä, niin silloin asia selvitetään. Kommunikointi työntekijöidemme ja asiakkaidemme kanssa on kaiken A ja O.

Loppusiivoukset on haastava laji, ja suomalaisittain kaikki on hyvin, kun palautetta ei kuulu.

– Parasta työssäni on, kun kaikki on sujunut tavalla, jonka olen kertonut työntekijöille. Ja tietysti positiivinen palaute lämmittää – tuli se mistä osoitteesta tahansa.

Inhimillinen työpaikka

Ida antaa hyvällä asenteella työpanoksensa työnantajalleen, mutta miksi juuri NJC:lle?

– Tämä on vakavarainen ja turvallinen työpaikka. Täällä on humaani johtamiskulttuuri. Meihin työntekijöihin luotetaan antamalla vapaus suunnitella omaa työpäivää, ja meillä on tilaa luovalle ajattelullekin. Jos yksi asia pitää nostaa NJC:n parhaaksi ominaisuudeksi, niin se on työkaverit. Tuemme toisiamme töissämme.

Ida vinkkaa NJC:tä työpaikaksi miettivälle: – Meillä on mahtavia työtekijätarinoita ja uramatkoja. Mahdollisuuksia on paljon, kun vaan tökkää kengän ovemme väliin. Youtubesta kannattaa katsella työntekijätarinoitamme!

Vapaa on vapaata

Kesäkuun 7. vuonna 2023 on NJC:n työntekijöitä tekemässä tehtäviään Oulussa noin 200 ihmistä. Työsarkaa Idalla ja NJC-tiimillä siis riittää. Miten töistä pääsee irti vapaa-ajalla?

– Olen ollut sen verran kauan esimiehenä, että työstä irtautumisen jipot kyllä löytyvät. Kotona pystyn rauhoittumaan työvilinästä. Urho-koiruus auttaa tässä, ja rakastan olla myös yksinkin. Lisäksi harrastan ja valmennan pesäpalloa.

Ida näkisi mielellään sinutkin NJC:llä töissä. Ota eka askel uuteen työpaikkaan!

Tarvitaanko yrityksessänne ammattilaisen apua rekrytointiin tai oikean asenteen työntekijää? Jätä huolesi meille.

Seuraavaksi: Mika Martikkala: perheyrityksen notkeudella pärjää

Lue uutinen