”Olin todella innoissani kun kuulin että pääsen töihin” – Selina Heikura, rakennussiivooja

Selina on Kärsämäeltä kotoisin oleva parikymppinen nuori nainen, joka muutti Ouluun joulukuussa 2017. Kävimme jututtamassa häntä syyskuussa 2018 Lipporannan kerrostalotyömaalla.

Lukion jälkeen välivuotta pitänyt Selina katseli marraskuussa Oulun seudun työpaikkoja, kun Duunitorilla tuli vastaan NJC:n ilmoitus loppusiivoojan paikasta. ”Työ vaikutti mielenkiintoiselta, ja halusin kokeilla jotain uutta, mihin ei välttämättä tarvinnut aikaisempaa kokemusta. Laitoin hakemuksen maanantaina, ja tiistaina minulle jo soitettiin ja sovittiin haastattelu”.

Parin viikon kuluttua muutto Ouluun oli hoidettu, ja työt alkoivat parakkisiivouksessa joulukuun alusta. ”Olin todella innoissani kun kuulin että pääsen töihin” Selina kertoo. “Töitä on riittänyt koko ajan, ja kesällä järjestyi myös vapaata.”

Koko työllistymisprosessi sujui Selinan mukaan helposti. Työkamppeet tulivat talon puolesta, ja perehdytys hoidettiin hyvin. “Joskus on hieman ollut työmaalle lähtiessä epäselvää, mitä kaikkea siellä täytyy tehdä, mutta sekin kuuluu työn luonteeseen” hän toteaa.

“Tässä työssä pärjää,kun osaa ajatella itsenäisesti ja priorisoida tekemisiään. Täytyy olla joustava ja pystyä tekemään töitä porukassa ripeästi. Totta kai myös työn jälki on tärkeää, kun siivotaan valmiita asuntoja.” Selina kertoo.

Selina suorittaa työn ohella avoimessa yliopistossa maantieteen opintoja, ja tavoitteena on päästä opiskelemaan ainetta yliopistoon.

Selinan työkaveriksi voit hakea täältä!

Seuraavaksi: ”Vuokratyö sopii erityisesti alanvaihtajille” kertoo Teemu Vepsä

Lue uutinen