Kesätyönjohtajana loppusiivoustöissä – Essi Mällinen

Essi Mällinen työskenteli NJC:n kautta Oulun sairaalatyömaalla loppusiivoustöiden kesätyönjohtajana keväällä ja kesällä 2022.
“Aiempaa kokemusta rakennustyömailla työskentelystä minulla ei ollut”, hän kertoo, “Kuitenkin siivoustyöstä olin kartuttanut monipuolista kokemusta 4 vuoden ajalta.”
Essi on toisen vuoden rakennusinsinööriopiskelija. Rakennusalan opinnot tuntuivat luontevimmilta, kun hän mietti alaa, jossa voisi yhdistää itselleen tärkeät matemaattiset aineet ja käytännön tekemisen.

NJC:lle Essi laittoi hakemuksen, kun koulussa tuli aika hakea työharjoittelupaikkaa. Tavoitteena oli päästä harjoitteluun ja sitä kautta kesätöihin. Ensisijaisesti Essi etsi rakennusalan tehtäviä, mutta kun hänelle tarjoutui paikka, jossa voi yhdistää opinnot ja siivousalan kokemuksen, valinta oli helppo.
“Totesin, että tällainen työkokemus on todella hyödyllinen jatkoa ajatellen.”
Työnkuvaan Essillä kuului loppusiivoustöiden työnjohto, perehdytykset, tehtävien aikataulutus ja työntekijätarpeen arviointi. Aina ehtiessään hän osallistui myös käytännön tekemiseen.
“Lisäksi tein monipuolisesti laadunvalvontaa”, Essi sanoo, “Osallistuin P1-tarkastuksiin, urakoitsijapalavereihin ja huolehdin P1-puhtaustason ylläpidosta.”

Oulun sairaalatyömaa on ensikertalaiselle tosi iso työmaa, mutta tämä ei Essiä haitannut.
“Olihan se villiä, mutta tykkään haasteista”, hän naurahtaa, ”Osaan käsitellä monimutkaisia tilanteita ja oli mahtavaa päästä näkemään ja kokemaan ison työmaan toiminta.”

“NJC:llä pidetään työntekijän puolia.”

Essi Mällinen

Suurella rakennustyömaalla siivoustyö ei ole pelkästään itsestään kiinni. Oma työskentely pitää pystyä rytmittämään muiden tahtiin ja kyetä toimimaan muuttuvissa tilanteissa.
“Tärkeintä on pysyä rauhallisena”, Essi hymyilee, “Pitää tulla monenlaisten ihmisten kanssa toimeen ja tämä vaatii joskus tietynlaista luovuutta.”

Kaiken kaikkiaan Essille jäi työmaasta ja NJC:stä hyvä fiilis. Kesän aikana sattui ja tapahtui monenlaista, mutta asiat saatiin nopeasti hoidettua.
“Aina tulin kuulluksi ja yhteydenpito sujui ongelmitta”, hän sanoo, “NJC:llä pidetään työntekijän puolia.”

Käy lukemassa myös Ari Lundin ajatukset NJC:llä työskentelystä: https://njc.fi/kokemukset/p1-ammattilainen-ari-lund/

Seuraavaksi: Tuomas Häll vuokratyöntekijästä työturvallisuuskoordinaattoriksi

Lue uutinen
Työpaikat