P1- ammattilainen Ari Lund

Ari Lund on pitkän linjan ammattilainen P1-rakennus- ja loppusiivouksen saralla. Tarpeen vaatiessa hän on toiminut työmaalla myös pienimuotoisissa rakennustehtävissä. Ari on pyörittänyt omaa yritystään 18 vuoden ajan, joista 15 vuotta on mennyt rakennustyömailla.
“Työmaita on ollut laidasta laitaan”, Ari kertoo. Hän on huolehtinut P1-puhtaustasosta esimerkiksi Haapaveden pellettitehtaan, Valion, Ylivieskan Prisman ja Ylivieskan kirkon työmailla.

Ari LundNJC:lle Ari tuli töihin vuonna 2020 lopetettuaan oman yritystoimintansa. NJC:llä hän on työskennellyt neljällä koulutyömaalla, hoivakotityömaalla, kerrostalotyömaalla, sekä Ylivieskan kirkon työmaalla. Kaikki kohteet olivat P1-kohteita, joista kolmessa Ari toimi myös siivoustiimin kymppinä.
“Mieleenpainuvin näistä kohteista on Taanilan koulu Ylivieskassa”, Ari muistelee, “Kohde jäi mieleen työmaan koon ja työn laajuuden vuoksi.”

Ari oli ensimmäisiä henkilöitä, joita Kalajokilaakson alueella koulutettiin P1-puhtaustason rakennus- ja loppusiivoukseen. P1 tarkoittaa puhtausluokka 1:stä, eli huolehditaan työmaan erityisestä siisteydestä koko rakentamisen ajan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi rakennuspölyn hallintaa osastoinneilla, sekä säännöllisiä tarkastuksia, joilla seurataan vaadittua puhtauden tasoa.
“Kaiken kaikkiaan takana on jo 24 P1-kohdetta”, Ari kertoo, “Osa näistä on hoidettu oman yrityksen aikana, osa NJC:n riveissä.”

“Työssä kyllä pärjää, kunhan on mukautuva ja huolellinen tekijä.”

Ari Lund

P1-siivouksessa on tärkeää pystyä hallitsemaan useita kokonaisuuksia kerralla.
“Pitää oppia se, että aina on jotain kesken”, Ari naurahtaa, “Työssä kyllä pärjää, kunhan on mukautuva ja huolellinen tekijä.”
Rakennusala on jatkuvasti muuttuva ja elävä ala. Ari on tottunut siihen, että välillä töitä on paljon, välillä työrintamalla on hiljaisempaa. Pitkään alalla työskentelemisen johdosta hän on saanut työkavereista vapaa-ajan ystäviä.
“Työskentely on helppoa, kun tietää keiden kanssa töitä tehdään”, Ari naurahtaa.

NJC:n toimintaan Ari on kaikin puolin tyytyväinen.
“Yritystoiminnan jälkeen oli helppo siirtyä NJC:lle”, Ari kertoo, ”Henkilökunta on mukavaa ja yhteydenpito on toiminut moitteetta.”

Kiinnostaisiko työskentely NJC:llä? Täältä voit käydä katsomassa tällä hetkellä avoinna olevat paikkamme!

Seuraavaksi: Kesätyönjohtajana loppusiivoustöissä – Essi Mällinen

Lue uutinen