Takaisin referensseihin

”Aika levollisin mielin olin yhteistyön suhteen, tiesin mitä tulen saamaan” – Jouni Ylitalo, YIT Suomi Oy

Rovaniemen lentoasema

Lapissa turismi on ollut kasvussa jo pitkään, joten Lapin pääkaupungin Rovaniemen lentoaseman laajennus on ollut erittäin ajankohtainen. 2018 aloitetussa laajennushankkeessa pääurakoitsijana toimi YIT Suomi Oy. Työmaamestarina kohteessa toimi Jouni Ylitalo. ”Kohteeseen on valmistunut noin 5000 neliötä lisää tilaa, sekä esimerkiksi uusi matkustajasilta ja lämmönjakokeskus.” hän kertoo.

NJC tuli kohteeseen mukaan kesäkuussa 2019 sisävalmistusvaiheessa. Rakennussiivous toteutettiin toisen toimijan voimin ja NJC tuli hoitamaan tilojen loppusiivouksen.

Aiempaa kokemusta NJC:n kanssa työskentelystä Jouni Ylitalolla oli Oulusta Asematorni 1:n työmaalta, jossa NJC tuotti työmaapalvelut. Työmaapalveluihin kuului mm. rakennus- ja loppusiivousta, rakennusapulaistiimi ja työmaalogistiikkaporukka. Toiminta Oulun kohteessa vakuutti ja yhteistyötä oli luontevaa jatkaa myös Rovaniemellä. ”Aika levollisin mielin olin yhteistyön suhteen, tiesin mitä tulen saamaan” Ylitalo toteaa.

Ylitalo kertoo, että työmaa oli aikataulujen puolesta haastava, sillä tilat luovutettiin käyttöön osissa. Lentokenttä oli käytössä koko ajan. ”Ensisijaisesti käyttäjät tulee ottaa aina huomioon ja rakennustyöt sovitettava sen mukaan” hän kertoo.

Erityisesti joustavuudesta Jouni kiittelee NJC:n porukkaa ja kymppinä toiminutta Kirsi Tervo-Mannista. Hänen mukaansa juuri joustavuus on tällaisissa kohteissa tärkeää, sillä valmista ei tule seitsemästä neljään -työvuoroilla.

”Viikonloppuna ja aamuneljältä on siivousta tehty, että tarkastuksiin on kaikki valmista. Iso kiitos siitä.”

Muitakin palveluntarjoajia Jouni on käyttänyt aikoinaan. NJC:n vahvuutena hän näkee erityisesti toiminnan organisoimisen. NJC:n työnjohto, kympit sekä perehdytys ovat erityisesti helpottaneet Ylitalon mukaan työmailla toimimista. ”Kun tekijöitä on paljon, auttaa kun on yksi henkilö, jonka kautta tieto kulkee muille eikä meidän tarvitse jokaiselle kertoa erikseen, mitä pitäisi tehdä.” Tätä Ylitalo kannustaa NJC:n jatkossa kehittämään eteenpäin.

Yhteistyötä on Ylitalon mukaan tulossa NJC:n kanssa jatkossakin. ”Olen todella tyytyväinen, että olette tulleet myös tänne pohjoiseen. Olen suositellut NJC:tä myös kollegoille.”

Lentoaseman laajennus otettiin käyttöön marraskuussa 2019, juuri joulusesongin alla.

Rovaniemen lentoaseman laajennus pähkinänkuoressa

  • 5 000 m2 lisää tila (+75 %)
  • 10 passilinjaa lisää (+50 %)
  • 3 uutta lähtöporttia: 1 siltapaikka ja 2 bussiporttia (+150 %)
  • 6 lähtöselvityslinjaa lisää (+75 %)
  • 1 uusi turvalinja (+33 %)
  • 5 konetta tunnissa (+67 %)
  • 25 miljoonan euron investointi
  • matkatavarakeskuksen laajennus
  • uusi ravintola
  • uusi lahjatavaramyymälä

Lähde: Finavia 2019

Seuraavaksi: ”Tiukan aikataulun keskellä ei ole aikaa etsiä itse sopivia lisäkäsiä apuun” – Sakari Vestinen

Lue tarina