Takaisin referensseihin

”Tiukan aikataulun keskellä ei ole aikaa etsiä itse sopivia lisäkäsiä apuun” – Sakari Vestinen

Monelle Lapinmatkailijalle tuttu, Ounasvaaran huipulla sijaitseva Sky Hotel on läpikäynyt suuren remontin ja ilmeen muutoksen.

Sakari Vestinen työskenteli Pallas Rakennus Lappi Oy:llä työnjohtoharjoittelussa Lapland Hotels Sky Hotel:n työmaalla. Hän opiskelee työn ohessa insinöörin opintoja ja työharjoittelupaikka tuli puolivahingossa.

”Hain alun perin Pallas Rakennukselle kirvesmiehen tehtäviin, mutta aiemman työkokemukseni takia he ottivat minut työnjohtoharjoitteluun.”
Sakari on työskennellyt 7 vuotta yrittäjänä saneerauskohteissa. Hänellä oli kohteeseen sopiva kokemus ja ymmärrys saneerauksista, sekä asbestinpurkulupa. Pallas Rakennus Lappi Oy oli Sakarille ennestään tuttu
yritys. ”Työskentelin aikanaan Lapinaukealla vähän yli vuoden rakennusmiehenä”, hän sanoo, ”Yhteistyötä tullaan todennäköisesti tekemään jatkossakin, mutta nyt keskityn hetken opintoihin.”

Sky Hotel oli haastava kohde tiukan aikataulun ja remontin edetessä eteen tulevien yllätysten takia.
”Aluksi tarkoitus oli tehdä pieni pintaremontti”, Sakari kertoo, ”Työmaa kuitenkin laajeni remontin edetessä ja loppua kohden aikataulu oli todella tiukka.”
Parhaimmillaan Sky Hotellin tiloissa työskenteli n. 150 henkilöä. Työtilat olivat ahtaat ja pölynsidonta aiheutti haasteita, mutta yhteistyöllä ja joustavuudella työmaa saatettiin käyttövalmiiksi aikataulussa. ”Viimeiset 3 viikkoa esimerkiksi siivous toimi 2-vuorossa ja viimeisenä iltana siivoojat painoivat hommia läpi yön.”


Työmaalla työskenteli Pallas Rakennus Lapin työntekijöiden lisäksi useita aliurakoitsijoita, avustajia ja siivoojia kahdesta eri henkilöstövälitysyrityksestä, sekä Lapland Hotelsin oma henkilökunta. NJC tuli työmaalle aluksi mukaan loppusiivoukseen, mutta NJC:n väki työskenteli myös rakennussiivouksessa ja haalaustehtävissä.

”NJC:n porukka teki todella hyvää työtä, kuten tietysti kaikki muutkin työmaalla. Siivoojilta löytyi todella paljon joustoa ja sinnikkyyttä tekemiseen.”

Sakarilta itseltäänkin löytyy kokemusta henkilöstövälityksen kautta työskentelystä. Hän on aikoinaan työskennellyt henkilöstövälityksen kautta kirvesmiehenä, joten mitään ennakkoluuloja ei ollut.
”Henkilöstövälityksestä on todella suuri apu varsinkin tällaisessa kiireisessä kohteessa”, Sakari kertoo, ”Tiukan aikataulun keskellä ei ole aikaa etsiä itse sopivia lisäkäsiä apuun, mitä taas henkilöstövälitys tekee
päivittäin.”

NJC:n kanssa tiedonkulku toimi Sakarin mukaan hyvin. Erilaisiin tehtäviin soveltuvat tekijät selkeytyivät nopeasti ja porukkaa saatiin lisää aina tarpeen mukaan.
”Työnjohto kävi usein työmaalla ja seurasi tilannetta tiiviisti”, hän sanoo, ”Aina sai toimihenkilöt kiinni, kun tarvitsi ja muutenkin kommunikointi toimi hyvin.” Sakari on kaikin puolin tyytyväinen yhteistyöhön NJC:n kanssa. ”Ehdottomasti suosittelen muillekin, ei jäänyt mitään negatiivista sanottavaa!”

Katso lisää kuvia valmiista hotellista Lapland Hotels Sky Ounasvaaran sivuilta:

https://www.laplandhotels.com/FI/lapin-hotellit/rovaniemi/lapland-hotels-sky-ounasvaara

Seuraavaksi: Uusi hirsipäiväkoti rakentuu Reisjärvelle!

Lue tarina