Takaisin referensseihin

”Säästää meidän aikaamme, kun ei tarvitse alkaa etsimään alusta asti itse sopivia tekijöitä” -Olli-Pekka Haapalahti, Iccuna Oy

Iccuna Oy valmistaa ainoana Suomessa saksalaisen VEKA AG:n PVC-profiilista ikkunoita, ovia ja liukuovia.

Tehdas sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan lakeuksilla Nivalassa. Tehtaan työnjohtajana toimii Olli-Pekka Haapalahti. Aikaisempaa kokemusta vuokratyöstä rekrytoinneista vastaavalla Olli-Pekalla on edellisestä työpaikasta, mutta siitä on jo vuosia aikaa. Kun hän aloitti Iccunalla, oli yhteistyötä NJC:n kanssa jo tehty jonkin aikaa. Olli-Pekalle NJC tuli nopeasti tutuksi, työntekijöitä etsittiin heti samana syksynä työnjohtopestin aloittamisen jälkeen.

NJC:n toiminta on vastannut hyvin odotuksia. Alan ammattilaisten kanssa kuviot ovat selvät, eikä yllätyksiä tai ongelmia ole tullut vastaan. Iccunalle NJC on ollut avuksi sesonkiaikoina, kun tekijöitä on tarvittu nopeasti.

Valmiit kontaktit ovat suurin hyöty rekrytoinneissa, sopivat tekijät löytyvät nopeasti. ”Säästää meidän aikaamme, kun ei tarvitse alkaa etsimään alusta asti itse sopivia tekijöitä” Haapalahti kertoo.
Yhteydenpito on ollut toimivaa. ”Aina kun on ollut asiaa, on NJC:ltä saanut jonkun kiinni.” Olli-Pekka kertoo. ”Olen myös työntekijöiltä kysellyt, onko palkanmaksut ja muut toimineet, ja kuulemma on kaikki ollut ok. Meillä on pieni ja tiivis työyhteisö, joten kahtiajakoa vuokratyöntekijöiden ja ’oman väen’ kesken ei ole, vaikka tilipäivä onkin eri” hän naurahtaa.

”Uskallan kyllä suositella NJC:tä muillekin, teillä on vahva jalansija varsinkin tällä Pohjois-Suomen alueella. Varsinkin sesonkiluonteisessa ja joustavuutta vaativassa työssä kannattaa henkilöstöpalvelua käyttää” Haapalahti summaa.
Yhteistyötä on luvassa jatkossakin. ”Syksy on meillä kiireisintä aikaa, joten silloin varmasti tekijöitä taas tarvitaan.”

Seuraavaksi: ”Aika levollisin mielin olin yhteistyön suhteen, tiesin mitä tulen saamaan” – Jouni Ylitalo, YIT Suomi Oy

Lue tarina