Rekrytoija-Julia: myös opiskelija voi luoda uraa NJC:llä

Julia Bergström golf

Julia Bergström tuli NJC:lle harjoittelijaksi maaliskuun puolessa välissä. Raahelaisena NJC oli jo Julialle entuudestaan tuttu yritys. Liiketalousopintojen harjoittelua oli jäljellä kahdeksan viikkoa ja hän päätti olla yhteydessä ja kysyä mahdollisuutta tehdä harjoittelujakso loppuun opiskelupaikkakuntansa toimipisteessä Seinäjoella.

– Nyt toukokuussa liiketalouden tradenomiopiskelua on jäljellä vielä opinnäytetyö, joten jouluksi olisin valmistumassa, Julia kertoo opiskelutilanteesta.

13.3.2023 alkanut harjoittelujakso meni Julian ja työnantajan mielestä hyvin, joten trainee-jakso muuttui toukokuussa NJC:n toimihenkilötyöksi.

– 8.5. aloitin NJC:llä rekrytoijana. Henkilöstöhallinto on ollut opiskeluissani pääaiheena, joten nyt voin yhdistää teoriaa käytäntöön, Julia kertoo ja kannustaa myös muita opiskelijoita olemaan NJC:hen yhteydessä – tai Juliaan, jos haluaa kokemuspohjaisia näkökulmia.

Hybridiperehdytys ja kädet savessa

NJC:llä on työntekijänsä perehdytykseen tietysti asianmukaiset aineistot ja prosessit. Julian kohdalla harjoittelujakso mahdollisti perehdytyksen hybridiversion käytön.

– Seurasin sivusta eri toimintojen toteuttamista ja perehdytysmateriaalit käytiin läpi. Mutta olen kädet savessa –tyyppi, ja halusin osallistua myös työkaverin kanssa toteutukseen. Käytäntö opettaa parhaiten, Julia kertoo asenteestaan siirtää teoria käytäntöön.

Nyt rekrytoijana toimivan Julian työpäivät täyttyvät monipuolisesti eri tehtävistä.

– Käyn läpi työhakemuksia, haastattelen hakijoita ja kartoitamme sopivuutta ja sopivaa työtä tapauskohtaisesti kullekin hakijalle. Lisäksi olen yhteyshenkilö työllistyneiden työsuhdeasioissa.

Julialla on aiempaa kokemusta myös markkinoinnista ja graafisesta suunnittelusta, joten NJC:n Tiktok-kanavan ylläpito ja eri materiaalin tuotanto kuuluvat myös Julian työsarkaan.

– Monipuoliset tehtävät lisäävät työn mielekkyyttä. Talon sisäisten ja asiakaspalaverien ajoitusten puitteissa työpäivien sisältö on pitkälti omissa käsissäni.

Kaikki auttavat

Uuden työsuhteen alkaessa ensihetket ovat tärkeitä. Julialla oli jo etukäteen myönteinen mielikuva NJC:stä työnantajana. Saamansa käsitys vahvistui työarjessa.

– Minut on otettu hienosti vastaan. Aina autetaan, kun tarvitsen apua tai toisen mielipiteen. Voin olla yhteydessä keneen vain, mihin toimipisteeseemme vaan, kiittelee Julia työkavereitaan.

”Piirimyyjä” Mikko on läheisin työkaverin Seinäjoen toimistolla.

– Käymme Mikon kanssa yhdessä asiakaspalavereissa, ja sitäkin kautta saan koko ajan tietoa käytännöistä ja toimintatavoista.

– Parasta työssäni on ihmisten kanssa toimiminen, keskustelut ja erilaisten ihmisten kohtaaminen. Palkitsevin tilanne on, kun työnhakijalle löytyy sopiva työpaikka. Silloin tuntee onnistuneensa työssään.

Elämä on muutakin kuin työtä.

Siviilimenot ja harrasteetkin vaativat aikansa joskus myös työaikana tehtynä.

– Joustoa löytyy puolin ja toisin. Olin esimerkiksi ennen NJC:lle tuloa varannut pari reissua katselemaan konsertteja. Vapaat järjestyivät helposti. Meidän toimihenkilöiden ja asiakkaillemme työllistettävien asiat pistetään NJC:llä etusijalle. Helposti lähestyttävyys toimii NJC:n sisällä ja ulkona.

Vapaa-aikaansa Julia viettää kesäsisin golfin parissa ja myös matkustelu on lähellä sydäntä.

– Hosumalla ei golfissa tule tulosta. Tasoituksen olen saanut jo alkamaan nelosella, mutta alkutaipaleella ollaan. Matkailuni suuntautuu kaupunkeihin ja musakeikkojen perässä eri puolille Eurooppaa, Julia kertoo ja linkittää kaupunkikohteisiin liittyvän mielenkiinnon myös paikalliseen historiaan.

Tervetuloa taloon!

Millaisin miettein Julia haluaa lähettää terveiset työnhakijoille?

– Voi suositella varauksetta NJC:tä. Jos mietit, onko johonkin työpaikkaan tarpeeksi kokemusta, niin ei muuta kuin reippaasti ja rohkeasti hakemus liikkeelle. Meillä on paljon mahdollisuuksia työllistää ja löytää oikea työpaikka, vaikka tuntuisi, että oma ala ei ole vielä löytynyt.

– Ja opiskelijallakin on mahdollisuus työllistyä ja edetä meillä urallaan, päättää Julia juttutuokion.

Seuraavaksi: Ida: nostimelta toimihenkilöksi

Lue uutinen