”Parasta tässä hommassa on työkaverit, aina on mukava tulla töihin.” – Marko Iinatti

Marko Iinatti toimii Oulussa NCC:n sairaalatyömaalla logistiikan kymppinä. Työnkuvaan hänellä kuuluu muun muassa työmaan liikenteen ohjausta, kuormien vastaanottoa, tavaran haalauksen järjestämistä ja työmaan järjestyksen ylläpitämistä. ”Mukavan monipuolista hommaa” hän tuumaa. 

NJC on ollut Markolle tuttu yritys jo pitkään, sillä hän työllistyi elementtitehtaalle varastopuolen töihin Ylivieskan toimiston kautta useampi vuosi sitten. Lopulta mies päätyi Oulun toimiston kautta OYS:n työmaalle logistiikkahommiin. ”Laitoin Oulun toimistolle avoimen hakemuksen, kun 200 kilometrin päivittäinen työmatka alkoi kyllästyttämään” hän kertoo.  ”Kun toimistolta soitettiin ja tarjottiin tätä työtä, niin kyllä hetken aikaa piti päätöstä miettiä, sillä työmaa on suuri ja täysin erilainen aiempiin työpaikkoihin verrattuna” Varastotyöstä oli kuitenkin kertynyt vuosien kokemus, ja sen rohkaisemana Marko otti tarjotun työn vastaan. ”Kyllä kannatti lähteä!” hän naurahtaa.

”Suurin haaste tämän kokoisella työmaalla on tiedonkulku” Marko kertoo. Ongelmanratkaisukykyä tarvitaan, jos aikataulut tai kuljetukset eivät suju suunnitellusti. Markon tiimissä työskentelee viisi logistiikkatyöntekijää, ja yhdessä he vastaavat koko työmaan logistiikasta.

Markon mielestä logistiikan hommissa pitää olla positiivinen ja ennakkoluuloton. ”Pitää osata kommunikoida kaikkien kanssa. Ja täytyy osata olla aktiivinen ja miettiä itse mitä voisi tehdä seuraavaksi. Muuten hommat oppii kyllä tekemällä” hän rohkaisee. Perehdytykseen panostetaan sekä NJC:n että NCC:n toimesta, ja Marko kierrättää uudet tekijät työmaalla itsekin. ”Toki jos logistiikasta on aiempaa kokemusta, se on plussaa” hän huomauttaa.

”Parasta tässä hommassa on työkaverit, aina on mukava tulla töihin ja homma sujuu.” Myös työmaan mestareita Marko kiittelee, heidänkin kanssaan hän on tekemisissä päivittäin.

 NJC on Markon mukaan hyvä työnantaja. ”Aikoinaan oli pientä ennakkoluuloa, mutta ne kyllä karisi nopeasti pois. Olen tosi kiitollinen, että pääsin tähän työhön.” hän summaa.

OYS 2030 on Suomen suurimpia työmaita, ja se toteutetaan allianssihankkeena. Lisätietoa osoitteessa https://oys2030.fi/rakentaminen

Seuraavaksi: Kesätyöt tulee, oletko valmis?

Lue uutinen