”On hyvä, että yhdellä hakemuksella voi hakea useampaa paikkaa” -Eero Talus

Eero työskentelee Ojala Group Oy:llä särmääjänä. Hän aloitti työt toukokuun alussa 2018 kesätyöntekijänä ja pääsi heti opettelemaan särmäyskonetta. Työ lähti sujumaan hyvin hetken opettelun jälkeen.
”Ensimmäisen kuukauden ajan särmäystä opettaa ns. mestari”, Eero kertoo, ”Kuukauden jälkeen työtä jäädään tekemään yksin, mutta apua voi kysyä aina tarvittaessa.”

Eero jätti työhakemuksen NJC:lle helmikuussa ja noin viikon päästä tuli kutsu haastatteluun. Hän haki alun perin töitä Kalajoen suunnalta, mutta haastattelussa tuli puheeksi Ojalan kesätyöpaikat. Eeron tiedot laitettiin eteenpäin ja kutsu Ojalan haastatteluun tuli lähes heti.
”Tiesin Ojalan aiemmin nimeltä, mutta muuta tietoa yrityksestä ei ollut”, hän naurahtaa. Haastattelu meni hyvin ja Eero kiinnitettiin Ojalalle kesätyöntekijäksi parin viikon sisällä hakemuksen laittamisesta.

Osaavista särmääjistä on metalliteollisuudessa pulaa. ”Töitä olisi enemmän kuin ehtii tehdä”
Hyvästä matikkapäästä on särmääjäksi haluavalle hyötyä. Ohjelmat tehdään yleensä koneelle itse ja aiemmasta tekniikan tai metallin harrastuneisuudesta on hyötyä.
”Hakijan pitää olla oma-aloitteinen ja valmis tekemään hommia.”, Eero lisää.

Eerolle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa Ojalalla kesätöiden jälkeen armeijaan menoon asti. Jatkosopimus kirjoitettiin kesän loppupuolella.
”En ole huomannut mitään eroa ns. talon väen tai vuokratyöläisten välillä”, hän kertoo, ”Kaikkia kohdellaan samanarvoisesti.”

Eerolla ei ollut aiempaa kokemusta vuokratyöstä, joten ennakkoluulojakaan ei ollut. Asiat ovat hoituneet kaiken kaikkiaan hyvin. ”Aina olen saanut toimihenkilöt kiinni, kun on tarvinnut”, hän sanoo.
Eero suosittelee NJC:tä muillekin.
”NJC:n kautta töiden hakemisessa on hyvä, että yhdellä hakemuksella voi hakea useampaa paikkaa”, hän kertoo, ”Itse kun ei aina välttämättä tiedä minne kaikkialle on mahdollisuuksia.”

Seuraavaksi: ”Ei ole ollut yhtäkään päivää, että olisi tarvinnut peukaloita pyöritellä” – Mikko Korpela

Lue uutinen