”Ei ole ollut yhtäkään päivää, että olisi tarvinnut peukaloita pyöritellä” – Mikko Korpela

Mikko Korpela työskentelee NJC:n kautta Best Glass Oy:llä pakkaajan tehtävissä. Hän aloitti
kesätyöntekijänä, mutta kesän jälkeen työt jatkuivat ja Best Glassilla on vierähtänyt jo puoli vuotta.

”Minut otettiin alusta asti hyvin mukaan porukkaan ja tuntui siltä niin kuin olisi aina ollut siellä töissä!” Mikon mukaan Best Glassilla työilmapiiri on todella hyvä ja töihin on aina mukava tulla. Huonokin päivä muuttuu hyväksi, kun saapuu työpaikalle. ”Jos virheitä tulee, niistä ei ruoskita vaan opetellaan miten siinä tilanteessa toimitaan.”

Mikko opiskeli aikanaan kokiksi. Hän työskenteli ravintola-alalla 9 kuukautta, mutta totesi ettei halua tehdä sitä työkseen. ”Pidän ruuan laitosta enemmän harrastuksena”, hän kertoo. Kokin hommien jälkeen Mikko työskenteli muutaman kuukauden puhelinmyynnissä, mutta se ei ottanut tuulta alleen ja hän jäi työttömäksi. Kun työttömyyttä oli kestänyt vähän päälle vuoden, otettiin Ylivieskan Jelppiverkosta Mikkoon yhteyttä. Hän meni käymään paikan päällä ja Jelppiverkon työntekijät ohjasivat hänet kysymään töitä NJC:ltä. ”Kävelin sieltä suoraan tänne ja se kannatti!”, Mikko naurahtaa.

Töitä löytyi haastattelun jälkeen viikossa ja Best Glassilla on töitä riittänyt.
”Ei ole ollut yhtäkään päivää, että olisi tarvinnut peukaloita pyöritellä”, Mikko kertoo.
Mikolla oli vuokratyöstä ennakkoluuloja, mutta ne murenivat nopeasti. ”Olin kuullut puhuttavan, että vuokratyöläiset ovat 2-tason työntekijöitä”, hän kertoo. ”Huomasin kuitenkin heti, että kaikkia kohdellaan tasavertaisina.”

Mikolla ei ollut aiempaa kokemusta teollisuudessa työskentelystä, mutta se ei ole haitannut.
”Tärkeintä on, että osaa kuunnella”, hän kertoo, ”Työn oppii kyllä, jos kuuntelee ohjeita ja apua voi aina kysyä työkaverilta.”

NJC:n kanssa asiat ovat sujuneet hyvin.”Olen aina saanut vastauksen kysymyksiini ja toimihenkilöt saa hyvin kiinni”, Mikko sanoo, ”Suosittelen ehdottomasti muillekin!”

Hae Mikon työkaveriksi täällä!

Seuraavaksi: ”NJC:ltä pidettiin hyvin yhteyttä ja kerrottiin missä mennään” – Juho Suominen, NCC

Lue uutinen