Mikko Karjalainen: NJC oli oikea valinta

Mikko Karjalainen, Seinäjoki, Raahe, Piirimyyjä, NJC

Myyntipäällikkö Mikko Karjalainen aloitti työssään NJC:llä helmikuun 2023 alussa. Mikon aloitus työssään on sujunut hienosti.

– Tunsin entuudestaan NJC:n Jarin ja Mikan. He olivat kysäisseet minua jo aiemminkin työkaverikseen. Ajatus NJC:lle siirtymisestä kypsyi vuoden alussa, Mikko kertoo.

Aloitus perehdytyksineen tuottivat Mikolle varmuuden oikeasta valinnasta.

– Sain tosi hyvän pohjustuksen työhöni ja talon tavoille. Tiedän mitä ja keneltä voin kysyä, jos tulee tarvetta lisätiedoille tai toimintatavan yksityiskohdille.

Rennolla meiningillä

Mikolle tuli selväksi, että asioiden turha pallottelu ja titteleihin sidottu lokerointi eivät kuulu NJC:n tapoihin toimia. Ensimmäiset sisäisten palavereiden ja kollegoihin tutustumisen jälkeen myyntipäällikköä mietityttää ainoastaan yksi asia:

– Miksi en tarttunut jo aiemmin Jarin ja Mikan koukkuun? Jos olisin tiennyt, kuinka mukava porukka täällä on, ja kuinka rento ja huumorin säestämä työmeininki on, niin ei olisi tarvinnut asiaa miettiä kahteen kertaan.

NJC:n sisällä ”Piirimyyjäksi” nimetyn Mikon pääasiallinen toiminta-alue on Raahe-Kokkola-Ylivieskan seutu. Ja päätehtävänä on asiakaskontaktointi.

– Toiminta-alueeni on määritelty, mutta itse suhtaudun siihenkin väljästi. Haen työntekijöille markkinoita sieltä mistä niitä on saatavissa. Asemapaikkani on Raahessa, mutta autoni on pääasiallinen toimistoni. Toki teen rekrytointiin liittyviä haastattelujakin.

Terveiset työnantajille ja töitä hakeville

– Olemme palveluntuottajia työnantajille ja työntekijöille. Yrityksiä kehottaisin käyttämään rekrytoinnin ammattilaisia, sillä oikean työntekijän löytäminen ja palkkaaminen on vaativa prosessi. Se vaatii panostuksia.

– Työntekijöitä kannustaisin laittamaan hakemuksen matalalla kynnyksellä. Meitä ei missään nimessä tarvitse pelätä. Tehtävämme on löytää kullekin hakijalle sopiva työpaikka.

Seuraavaksi: Rekrytoija-Julia: myös opiskelija voi luoda uraa NJC:llä

Lue uutinen