“Aina olen kokenut kuuluvani porukkaan” -Matilda Laukka

Matilda Laukka on parikymppinen nuori nainen, joka valmistui rakennusalalle helmikuussa 2021. Hän on työskennellyt syyskuusta 2021 NJC:n kautta oululaisella kerrostalotyömaalla. Matilda on toiminut monipuolisesti erilaisissa tehtävissä, itsenäisissä ja avustavissa töissä.


Alun perin Matilda etsi kesätöitä NJC:n kautta, mutta työllistyikin kesälle 2021 toiseen yritykseen saneeraustöihin. Kesän loppupuolella hänellä oli edellinen työ päättymässä, kun samoihin aikoihin NJC:ltä kysyttiin työtilannetta.  “NJC:n haastattelun jälkeen tieto tulevasta työmaasta tuli hyvinkin nopeasti”, Matilda naurahtaa. Työt samalla kerrostalotyömaalla jatkuvat edelleen.

“Tässä työssä pärjää kyllä, jos vain alaa kohtaan löytyy kiinnostusta ja motivaatiota opetella uutta.”

Matildalla on aiempaa kokemusta henkilöstövälityksen kautta työskentelystä vuodelta 2019. Hän oli tuolloin alaikäinen, joten ei saanut lain mukaan työskennellä kovin raskaissa tehtävissä. Kokemusta karttui erilaisista avustavista töistä omakotitalotyömailta ja saneerauskohteista.
“Rakennusalalla työskentelee monenlaisia ihmisiä”, Matilda kertoo, “Tässä työssä pärjää kyllä, jos vain alaa kohtaan löytyy kiinnostusta ja motivaatiota opetella uutta.”

Matilda ei näe henkilöstövälityksen kautta tai suoraan yrityksen kirjoilla työskentelyssä kovinkaan paljoa eroa.
“Aina olen kokenut kuuluvani porukkaan”, hän kertoo, “Vuokran kautta työskennellessä on enemmän mahdollisuutta vaikuttaa milloin ja millaisilla työmailla työskentelee.”Yhteydenpito toimiston porukan kanssa on toiminut hyvin. Tiedonkulku on sujuvaa, eikä mikään ole jäänyt mieltä painamaan.
“Yhteyden ja avun on saanut aina tarpeen mukaan”, Matilda kertoo, “Suosittelen NJC:tä muillekin!”

Käy lukemassa myös kesätyöntekijä Ronjan fiilikset NJC:llä: https://njc.fi/kokemukset/kesatyontekijana-ronja/

Seuraavaksi: P1- ammattilainen Ari Lund

Lue uutinen
Työpaikat