Markku Pyykkönen, kirvesmies

Markku Pyykkönen löysi NJC:n työpaikkailmoituksen TE-keskuksen sivuilta kuusi vuotta sitten ja soitti avoimena olevasta paikasta Eero Luttiselle. Työkokemusta hänellä oli ennestään rakennusalalta 5 vuoden ajalta, eikä työtä tarvinnut odotella kauaa.
”Ei mennyt kuin kaksi päivää ja olin ensimmäisellä työmaalla.” Markku kertoo.

Työura NJC:n vaatteissa alkoi lumenpudotushommissa Kalevan painotalon Ruskon työmaalta. Kuuden vuoden uraan on sisältynyt monia työmaita, pääasiassa kerros- ja luhtitaloja, mutta myös kauppakeskus Valkean työmaa tuli Markulle tutuksi. Ikimuistoisimmaksi työmaakseen Markku kuitenkin nimeää erään Konejussi Oy:n purkutyömaan.
”Meillä oli kasassa niin hyvä porukka, se jäi mieleen” Markku kertoo, ”Vuokramiehiä oli 5-6 Konejussi Oy:n oman porukan lisäksi.”
Työmaan nokkamies piti vuokramiehistä niin paljon, että hommia riitti puolen vuoden ajan.

Tällä hetkellä Markku työskentelee Rakennusliike Laptin luhtitalotyömaalla. Kyseisellä työmaalla hänellä on vierähtänyt jo 8 kuukautta.
Rakennusliike Lapti Oy ja NJC Henkilöstöpalvelut ovat tehneet yhteistyötä jo n. 4 vuotta. Työnjohtaja Mika Nikkilän näkökulmasta yhteistyö on sujunut hienosti.
”Homma on toiminut hyvin ja helposti”, Mika kertoo, ”Asiat ovat sujuneet sovitusti molemmin puolin.” Markun monipuolinen osaaminen on ilahduttanut Mikaa.
”Markulla on asenne kunnossa ja hänet uskaltaa laittaa mihin hommaan vaan.”
Hän on vakuuttanut Laptin työnjohdon osaamisellaan niin hyvin, että hänelle tarjottiin paikkaa yrityksen riveissä. Kauaa ei Markun tarvinnut asiaa miettiä, vaan hän veti uudet kamppeet innoissaan päälle heti niiden saavuttua.
”Olen jo pitkään halunnut Laptin kirjoille.”, Markku kertoo, ”Kun viimeksi NJC:ltä kysyttiin mukaan Laptin työmaalle, en edes kysynyt mihin hommiin pitäisi lähteä, vaan suostuin heti.”

NJC:stä Markulla on jäänyt positiivinen fiilis ja hän suositteleekin NJC:tä työpaikkana. Töitä on riittänyt ja kamppeita on saanut aina tarvittaessa lisää.
”Kun talvella meni työtakista vetoketju rikki, uusi takki tuli rakennussiivoojien mukana jo samana päivänä.”, kertoo Markku.
Pisimmillään uutta työmaata hän joutui odottamaan 2 kuukautta, muuten töitä on piisannut 6 vuoden aikana täyspäiväisesti. Muutamaan otteeseen Markku on lähtenyt parin päivän keikalle, mutta työmaalla on lopen vierähtänyt jopa puoli vuotta. Pari äkkilähtöäkin Markulle on tullut vastaan:
”On soitettu iltapäivällä, että seuraavana aamuna saa mennä työmaalle.” Markku nauraa.
Markusta tärkeintä rakennusalalla on joustavuus. Hän vinkkaakin työnhakijoille ja -tekijöille seuraavaa:
”Kun tekee mitä sanotaan, kaikki menee hyvin. ” Markku nauraa.

 

NJC Henkilöstöpalvelut kiittää Markkua 6 vuoden työstä ja toivottaa onnea jatkoon Rakennusliike Lapti Oy:n riveissä!

Markun jalanjälkiä pääset seuraamaan jättämällä hakemuksen täällä!

Seuraavaksi: ”Jos on ennakkoluuloja vuokratyötä kohtaan, ne kannattaa unohtaa” – kirvesmies Jarkko Paukku

Lue uutinen