“NJC:lle on nyt tarkoitus jäädä töihin, muualle en ala hyppimään enää”

30 vuotta raksahommia tehneen Jyri-Pekan ura alkoi 16 vuotiaana apumiehen tehtävistä. Pohjanmaalta Etelä-Suomeen muuton jälkeen mies päätyi NJC:n riveihin.

“NJC:n haastattelun jälkeen taisi mennä peräti viikko että hommat alkoi”, Jyri-Pekka naurahtaa.

Tämän hetkisellä työmaalla muottikirvesmiehenä toimiva mies on tehnyt kaikkea mitä kirvesmiehen tehtäviin kuuluu. NJC:n riveissä hän on työskennellyt neljällä eri työmaalla ja ollut niillä aina loppuun asti.
“Eräässä kohteessa olin viimeinen joka työmaalta lähti”, hän kertoo, “ Minä jäin viimeistelemään hommat, kun urakoitsijan omat miehet siirtyvät jo toiselle työmaalle”.

Hommia on piisannut ja jos NJC:llä on ollut taukoa töistä, on niitä löytynyt muualta.
“NJC:lle on nyt tarkoitus jäädä töihin, muualle en ala hyppimään enää”, Jyri-Pekka toteaa.
“Tykkään erityisesti siitä, että palkka tulee aina ajallaan. Ikinä ei ole tarvinnut soittaa että olisi esimerkiksi väärin laskettu palkka, ja se on ollut jopa positiivinen yllätys. Tällä alalla se kun ei ole mikään itsestäänselvyys” Tulevaisuudessa Jyri-Pekka haluaa jatkaa työnjohtopuolelle. “Olen tehnyt työnjohtohommia kuitenkin 12 vuoden ajan.”

Toimiston väen kanssa Jyri-Pekan ei ole paljoa tarvinnut olla yhteyksissä.

“Asiat on voitu sopia mestareiden kanssa työmaalla. Yleensä soittelen jos työmaalla tarvitaan miehiä, tai jos tarvitaan uutta vaatetta”.
Jyri-Pekka toimii nykyisellä työmaalla mestarin apuna, ja vastuut ovat hieman tavallista kirvesmiestä suuremmat.

“Jotta tähän asemaan pääsee, pitää olla ammattitaitoa ja pitää tietää mitä tekee. Pitää pystyä suunnittelemaan omaa työtään ja sen sujuvuutta. Oma-aloitteisuutta ja asennetta tarvitaan”, Jyri-Pekka toteaa.

“Nuorista miehistä esimerkiksi samalla työmaalla NJC:ltä töissä oleva Juho on sellainen, jolla tuo asenne löytyy”, hän kehuu nuorta miestä.

Parannettavaa hän NJC:n toiminnasta ei juurikaan keksi. Työterveyspuolta voisi kehittää, mutta ei siitäkään varsinaista valittamista ole.
“Vaikka joskus kiireisinä aikoina tiedottaminen on saattanut jäädä vähemmälle, tunnen että minua firmassa arvostetaan työntekijänä”

Jyri-Pekan ennakko-odotukset vuokratyöstä eivät olleet kovin positiivisia.
“Aiemman kokemuksen perusteella joissain firmoissa ei palkanmaksut ja tiedottaminen toimi niin kuin pitäisi. Jäi vähän huono maku hommasta.”

NJC:tä hän voi kuitenkin suositella työpaikaksi varauksetta.
“Pojallekin olen firmaa suositellut, ja olen suositellut kyllä muillekin”, Jyri-Pekka toteaa, “Erityisesti olen kehunut juuri palkanmaksun tarkkuutta, palkka tulee aina ajallaan juuri niin kuin pitää.”

Jyrin työkaveriksi voit hakea täällä!

Seuraavaksi: ”On hyvä, että yhdellä hakemuksella voi hakea useampaa paikkaa” -Eero Talus

Lue uutinen