Heli: Taloushallintopalvelumme perustuu avoimeen yhteistyöhön

Heli Haapalainen työskenteli ennen NJC:tä kaupan alalla. Vuorotyö ja varsinkin ilta- ja viikonloppuvuorot veivät ajan perheen yhdessäolosta. Muutosta oli saatava aikaan, ja se tapahtui hakeutumalla opiskelemaan tietojenkäsittelyä. Opiskelija-Heli halusi saada kokemusta eri alalta mikä oli opiskelun aiheena. Kesätyö löytyi NJC:ltä taloushallinnon harjoittelijana.

Maaliskuussa 2018 NJC:llä alkanut työ käsitti laskutuksen hoitamista. Tuolloin palkanmaksutoiminnot olivat ulkoistettu, joten harjoiteltava päätehtävä oli selvä.
– Työ opetti ja kehitti minua taloushallinnon hoitamisessa.
Vuonna 2019 NJC:n sisäinen taloushallinto otti hoitaakseen myös palkanmaksun. Järjestelmät ajanmukaistettiin yrityksen ja taloushallintotiimin kasvua ajatellen.
– Pohjalla oli edeltäjäni hyvä työ. Sen päälle oli hyvä rakentaa kasvavan yrityksen ja tiimimme toimintatapoja.
Vajaan kuuden NJC-vuoden aikana Heli on edennyt harjoittelijasta taloushallintotiimin vetäjäksi. Tiimissä työskentelee Helin lisäksi kolme työntekijää. Heillä kullakin on omat toimipaikkakohtaiset vastuut Oulun, Kemi-Tornio-Rovaniemen, Ylivieska-Seinäjoki –alueiden kesken. Koko tiimin pääasiallinen toimipiste on kuitenkin Oulussa, josta operoidaan keskitetysti toimipisteiden palkanlaskentaa ja laskutusta.
– Olemme kasvaneet neljän henkilön tiiviiksi tiimiksi. Olemme paljon yhteydessä ja yhteistyömme on hitsautunut hyvin yhteen. Luotamme toisiimme.
– Oma tehtäväni on huolehtia NJC:n toimihenkilöiden palkanmaksusta ja tiimissämme katson, että homma pyörii. Tarvittaessa autamme toisiamme tai tuuraamme poissaoloja. Olen päässyt nyt myös mukaan yrityksen markkinointiin ja saanut tehdä sisäisiä markkinointimateriaaleja.

Kainuulainen, joka kokee positiivisia fiiliksiä

Heli voisi hyvinkin ylpeillä asiakkaiden kiitoksista, miten ripeästi asiat hoidetaan ja miten helppo taloushallintotiimin kanssa on olla yhteydessä. Onnistumisista kysyttäessä syntyjuuret pilkahtavat puheeseen:
– NJC-uran alkuvaiheessa, kun kokemusta ei ollut, kainuulainen ei-onnistu –ennakkoasenne oli läsnä. Jos tehtäväni oli selvittää itselle jokin uusi asia, lähtökohtaisesti sen ei pitänyt onnistua. Mutta kun sainkin homman hoidettua, muistan hyvän fiiliksen.
Positiivisena asiana Heli näkee myös tiiminsä toimivuuden.
– On hienoa, että tiimimme on pysynyt samana. Voimme olla jokainen oma persoona ja meillä jokaisella on omat vahvuudet. On jokaisen tiimin jäsenen ansiota, että meillä on avoin ja kiinteä yhteistyö.
Samalla Heli muistaa osoittaa kiitosta myös koko työyhteisölle ja työnantajalle.
– Edellinen pätee koko työyhteisöönkin. Meillä ei ole pönöttämistä ja asioista pystytään puhumaan. Ja työnantajalta löytyy joustoa. Nykytrendi tuntuu olevan, että työpaikkaa vaihdetaan vuoden, parin välein. Itse haluan sitoutua työhöni pitkäksi aikaa. Minulle annettiin mahdollisuus, vaikka olin kokematon tällä alalla ja olen siitä todella kiitollinen.

Vuonna 2018 opiskelija-Helin yhtenä motivaationa oli saada kokemusta eri aloilta. Ulkoapäin katsottuna se tarkoitus vesittyi jatkamalla uraa NJC:n taloushallinnossa. Mutta laajakatseisuus on edelleen läsnä ja totta.
– 20 vuotta sitten sanoin, että haluan olla graafinen suunnittelija. No nyt opiskelen työn ohessa julkaisugrafiikkaa, ja viime talvena suoritin liiketoiminnan erikoisammattitukinnon erikoistuen markkinointiin ja brändin kehitykseen. Nyt on ollut tilaisuus kehittää itseään ja opiskella aiheita, joita voin hyödyntää työssänikin. Tämän parempaa en voisi toivoa.

Koruja, kirjoja ja koulua

Heli Haapalaiselle paras aivojen nollaus on perheen kanssa touhuaminen. Myös koulunkäynnin hän lukee harrasteekseen, mutta uusiakin asioita on tullut viime aikoina vapaa-ajan viettoon mukaan.
– Meillä on puolison kanssa yhteisenä harrasteena korujen tekeminen ja viimeisen vuoden aikana myös lukeminen on itselläni tullut mukaan yhdeksi iltarutiiniksi.

Heli on hyvä esimerkki, miten avoimella ja positiivisella asenteella tuppaa käymään hyvin.
– Hyviä mahdollisuuksia ei kannata sulkea pois. Meidän kanssamme työntekijä voi unohtaa mielikuvan vuokratyöntekijöiden riistosta. Meillä huolehditaan heistä. Sama pätee yritysasiakkaita kohtaan. Toimintamme on avointa ja selkeää. Laittakaa viestiä matalalla kynnyksellä. Teemme sen, mitä lupaamme.

Seuraavaksi: Sanja palvelee koko persoonallaan

Lue uutinen