Takaisin artikkeleihin

Kuinka hakuprosessi etenee?

Kun jätät meille hakemuksen, saat siitä kuittauksen sähköpostiisi. Mikäli haluat muokata hakemustasi lähettämisen jälkeen, se onnistuu sähköpostiisi tulleiden tunnusten avulla. Voit kirjautua niillä myös hakeaksesi jotain toista sinua kiinnostavaa paikkaa.

Kun hakemuksesi saapuu meille, sen lukee kyseisen paikan täyttämisestä vastaava rekrytoijamme. Hän arvioi hakemuksesi perusteella alustavasti soveltuvuutesi tehtävään, ja kutsuu sinut haastatteluun NJC:n toimistolle. Haastatteluun kannattaa varata aikaa ainakin 30 minuuttia. Saat vielä tekstiviestin, jossa on ohjeet paikalle saapumiseen ja haastattelun ajankohta muistin tueksi.

Haastattelu

Haastattelussa rekrytoija haluaa tietää taustoistasi tarkemmin kuin hakemuksessa on mahdollista kertoa. Voit siis valmistautua muistelemalla edellisten työpaikkojesi työtehtäviä ja vastuitasi. Haastattelussa käydään myös läpi sitä, millainen olet työntekijänä ja mikä sinua motivoi työntekoon. Meille voit rohkeasti kertoa myös sen, millaista työtä et haluaisi tehdä, sillä siten rekrytoija pystyy parhaiten löytämään juuri sinulle parhaiten sopivat työtehtävät ja keikat. Tarkistamme myös suositukset. On siis hyvä varautua kertomaan suosittelija, jolle voimme soittaa. Usein entiseltä esimieheltä kannattaa kysyä lupa, voiko hän suositella. Tämä luvan kysyminen on hyvä hoitaa etukäteen.

Mitä haastattelun jälkeen?

Rekrytoijamme kertoo myös hakuprosessin etenemisestä ja aikatauluista, sekä NJC:llä työskentelyn periaatteista. Yleensä käydään läpi myös muita avoimia paikkoja, joihin voisit olla sopiva hakija. Varsinaisen valinnan tehtävään tekee työvoimaa tarvitseva yhteistyökumppani, jolle teemme kattavan esittelyn jokaisesta haastatellusta hakijasta. Työhakemukset säilyvät järjestelmässämme kuuden kuukauden ajan, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti, jos et käy välillä kirjautumassa järjestelmään. Jos jatkossa jokin tietty paikka kiinnostaa sinua, voit hakea sitä näppärästi uudelleen samoilla tunnuksilla. Tai vaihtoehtoisesti voit soittaa rekrytoijallemme, joka yhdistää sinut hakuun samoilla tiedoilla, joita voit tarvittaessa myös päivittää tilanteiden muuttuessa. Helppoa!

Joissain tapauksissa, esimerkiksi teollisuusaloilla, on yleistä että myös yhteistyökumppanimme haluaa haastatella mielestään potentiaalisen hakijan vielä henkilökohtaisesti. Tuolloin rekrytoijamme ottaa sinuun yhteyttä, ja sopii haastatteluajan sekä antaa osoite- ja yhteyshenkilötiedot.

Kun asiakashaastattelu on tehty ja asiakas ilmoittanut päätöksensä meille, otamme jälleen yhteyttä sinuun. Jos sinut valitaan työhön, näet täältä, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Jos tämän kertainen paikka ei natsaa, voimme yhden haastattelun perusteella esitellä sinut muillekin asiakkaillemme oman kiinnostuksesi mukaan!

Käy lukemassa työntekijöidemme kokemuksia täältä!

Seuraavaksi: Tiina Mikkola, rakennus- ja loppusiivous

Lue uutinen