Takaisin artikkeleihin

Jotta Juhaa ei sattuis leukaan!

Meillä NJC:llä panostetaan siihen, että kaikilla meidän työntekijöillä olisi entistä turvallisempaa olla töissä. Tämä tarkoittaa sitä, että työtapaturmia pitää sattua huomattavasti vähemmän, mieluiten ei ollenkaan. Käytössämme on esimerkiksi 4 keinoa, joilla omalta osaltamme yritämme minimoida työtapaturmat ja ainevahingot työmailla.

Työturvallisuus

1: Riskikartoitus

Uusissa kohteissa käydään läpi yhdessä asiakkaiden kanssa riskikartoituslomake, näppärä taulukko, jonka avulla tunnistetaan mahdollisia työtapaturmariskejä ja vaaranpaikkoja. Siten voidaan opastaa työntekijöitämme toimimaan kohteissa tolkkuun tyyliin.

Turvakengät

2: Koulutus

Työturvallisuusopas käydään jokaisen aloittavan työntekijän kanssa läpi, ennen kuin vedetään kypärä päähän ja työtakki niskaan. Ja tietenkin myös kohteen omat perehdytykset pitää käydä läpi ennen kuin touhuun voi toden teolla tarttua.  Tarpeen vaatiessa koulutetaan myös nostimien ja muiden härveleiden käyttöön.

Työmaaliikenne

3: Havaintoilmoitukset

Työntekijöille on tiedossa pientä kiitosta hyvistä turvallisuushavainnoista. Tällä halutaan rohkaista pitämään huolta työympäristöstä ja silmät auki, niin pysyy sekä omat että työkaverin paikat ehjinä.

työkuva

4: Tapahtumien läpikäynti

Jos kuitenkin niin ikävästi käy, että vahinko kaikista varotoimenpiteistä huolimatta sattuu, käydään tapahtunut aina systemaattisesti läpi yhdessä työntekijän ja kohteen vastaavan kanssa. Tavoitteena on saada tarkka kuvan tapahtumista ja ottaa oppia, kuinka ei samaa vahinkoa sattuisi uudestaan.

Seuraavaksi: Uusin toimistomme avataan Kemiin!

Lue uutinen