Vinkkejä työhakemuksen tekemiseen

Työhakemus on hakijan ”käyntikortti”, ja niitä saapuu meille runsain mitoin päivittäin. Kokosimme tähän muutaman ajatuksen siitä, miten saat juuri sinun hakemuksesi erottumaan muista.

Täytä työhakemus tarkasti ja mahdollisimman laajasti

Parhaiten erotut tarkasti täytetyllä työhakemuksella, josta käy ilmi mahdollisimman seikkaperäisesti koulutuksesi ja työkokemuksesi. Laajasti täytetty työhakemus nostaa varmimmin juuri sinun tietosi esille, kun etsimme hakijoiden joukosta potentiaalisia työntekijöitä. Laaja työhakemus nousee helpoiten myös nopeisiin hakuihin, joihin ei välttämättä avata työpaikkailmoitusta. Tästä syystä pelkän CV-dokumentin lataaminen ei riitä, mikäli haluat että löydämme sinut etsiessämme alasi osaajia. CV:n voit liittää hakemukseen mukaan, mikäli se sisältää tietoja työpaikoistasi jotka eivät mahdu varsinaiselle hakemuslomakkeelle.

Kerro työkokemuksestasi ja pätevyyksistäsi

Työkokemuksen täyttäminen lomakkeelle on ensisijaisen tärkeää, kertoohan työkokemuksesi sen, mitkä ovat valmiutesi haettavan tehtävän suorittamiseen. Paikkoihin on yleensä runsaasti hakijoita, ja haastattelemme hakijoista ne, joiden antamat ennakkotiedot sopivat täytettävän työpaikan kriteereihin. Täytä myös mahdolliset pätevyytesi ja lupasi (kuten työturvallisuuskortti, EA-kurssit ja hitsausluokat) hakemukseen, vaikkei niitä juuri hakemaasi paikkaan edellytettäisikään. Liikaa tietoa on parempi kuin liian vähän!

Mikäli mahdollista, merkitse hakemukseen myös suosittelijasi yhteystiedot. Pyydä kuitenkin ensin lupa suosittelijalta, jotta hän osaa valmistautua mahdollisiin tiedusteluihin. Suosittelija voi olla esimerkiksi entinen työnantajasi.

Mitkä ovat vahvuutesi?

Lisäksi kannattaa perustella, miksi juuri sinut pitäisi valita avoinna olevaan tehtävään. Kerro siis mitkä ovat sinun vahvuutesi työtä ajatellen! Emme vaadi esseemittaista tarinaa, vaan lyhyt, ytimekäs ja itsesi näköinen teksti riittää. Täyttämällä tämän kohdan osoitat, että olet aidosti kiinnostunut haettavasta työstä. Tämä tieto on tärkeää myös asiakkaillemme, jotka tekevät lopullisen päätöksen siitä, kenet valitsevat työhön!

Kerro myös harrastuksistasi, sillä usein myös harrastusten kautta voi karttua taitoja, jotka ovat hyödyksi työelämässä. Käsityöt, nikkarointi tai vaikka autojen korjaus voivat tuoda juuri sitä lisäarvoa jolla erotut seuraavasta hakijasta. Jos sinulla on tulevaisuuden suunnitelmia, kuten opiskeluja tai muita elämänmuutoksia tiedossa, on niistäkin hyvä mainita jo hakemuksessa, mikäli ne vaikuttavat haettavaan työhön.

Kun otat nämä asiat huomioon työhakemusta täyttäessäsi, voit olla varma, ettei hakemuksesi jää meiltä huomaamatta.

Onnea työnhakuun, toivottavasti tapaamme haastattelussa!

Täytä avoin hakemus täältä!

Työpaikat