Vuosi takana NJC:llä – miltä nyt tuntuu?

Kevättalvella 2018 saimme taloon kolme innokasta harjoittelijaa. Nuoret tarttuivat toimiinsa tehokkaasti ja tekivät meihin vaikutuksen, joten tarjosimme heille kesätöiden jälkeen vakituiset työpaikat. Kysyimme heiltä, miltä nyt tuntuu?

Heli, Oulu

Ensimmäisenä vastausvuorossa on Heli Haapalainen, joka tuli taloon taloushallinnon harjoittelijaksi. Näin hän kertoo kokemuksistaan:

”Aloitin harjoittelun NJC:llä innokkaalla ja odottavalla mielellä. Työtehtävät olivat minulle täysin uusia, joten tulin oppimaan ja ottamaan vastaan uusia haasteita.

Vuoden aikana työnkuvani on muuttunut itseasiassa aika paljon. Tehtäviä ja vastuuta on tullut lisää muutoksien myötä. Mieleenjäävin tapaus kuluneelta vuodelta on ehdottomasti uuden palkanlaskenta- ja laskutusjärjestelmän käyttöönotto. Järjestelmä on helpottanut työtäni erittäin paljon, mutta toisaalta tuonut myös vastuuta.”

Mikä on tärkein asia jonka olet vuoden aikana NJC:llä oppinut?
”Armollisuutta itseäni kohtaan. En halua tehdä virheitä (tuskin kukaan haluaa), mutta niiden pelkääminen ei auta ketään ja vähiten itseäni. ”

”NJC:llä parasta on ehdottomasti työkaverit. Heitä en vaihtaisi mistään hinnasta.”

Kuvassa Heli Haapalainen työpisteellään Oulun toimistolla.
Heli toimii taloushallinnon tehtävissä Oulun toimistolla.

Jenna, Vantaa

Jenna aloitti viime vuonna HR-harjoittelijana, ja toimii nyt rekrytoinnin ja myynnin parissa Vantaalla.

”Aloitin työt vuosi sitten hyvillä fiiliksillä. Odotin innolla ja jännityksellä tulevia haasteita. Hommat lähtivät nopeasti rullaamaan ja pääsin hyvin rekrytoijan arkeen kiinni (mikäli sitä arkiseksi voi sanoa, sillä päivät ovat kuitenkin todella vaihtelevia).

Työnkuvani on muuttunut sitä mukaan, kun olen itse kehittynyt tehtävissä. Vaikka aloitin harjoittelijana, pääsin nopeasti tekemään laaja-alaisesti rekrytoijan työtehtäviä – ja se on ollut palkitsevaa. Loppuvuodesta aloin lisäksi tekemään enemmän myös myyntiin ja tilauksiin liittyviä työtehtäviä.

Vuoden aikana on tullut opittua todella paljon niin alasta kuin itsestänikin. Olen oppinut myös sen, että rekrytointi on haasteellista tällä hetkellä lähes alasta riippumatta ja sen kanssa saakin painia jokapäiväisessä työssä. Palkitsevaa näissä hommissa onkin kaikki onnistumisen hetket. Tällä alalla ei pääse tylsistymään!

Työpaikassa parasta on ehdottomasti meidän hyvä porukka. Fiilis kohoaa tietysti aina myös silloin, kun löydämme riveihimme ammattilaisia ja hyviä tyyppejä sekä hyvistä asiakaskohtaamisista.”

Mikko, Ylivieska

Mikko aloitti Ylivieskassa HR-harjoittelijana, ja toimii nyt rekrytoijana.

”Aloitin harjoittelun hyvillä fiiliksillä kun pääsin uudelle alalle. Alasta jotakin muka tiesin, ja olin innokas oppimaan lisää. Tuli siinä huomattua etten ihan hirveästi alasta kuitenkaan tiennyt alunperin.
Vuoden aikana on tullut vastuuta lisää, ja olen enemmän asiakkaidenkin kanssa yhteyksissä.
Kaikenlaista mieleenjäävää on sattunut, mutta kyllä se kun vakkarisopimuksen sai, jäi mieleen positiivisena juttuna. Työssä on mukavaa kun oppii alasta ja eri yrityksistä uusia asioita. Työ on tosi sosiaalista ja työkaverit on huippuja. ” Mikko tuumaa.

Mikko Myllylä, Ylivieskan toimiston rekrytoija, toimistossaan.
Mikon työnkuvaan kuuluu rekrytointi ja asiakasyhteistyö.

Nämä tyypit tulivat ennakkoluulottomasti mukaan porukkaamme ja ovat tehneet hienoa työtä sekä oppineet paljon!

Seuraavaksi: Rakennussiivooja Anne

Lue uutinen