Tuomas Verronen

Tuomas on alkuperäiseltä ammatiltaan pianonvirittäjä ja kokki, ja omaa pitkän ja värikkään työhistorian. Hän on muun muassa toiminut rannikkolaivurina, laivakokkina omalla laivallaan, sekä virittänyt pianot lukuisille levyille. Yhtenä esimerkkinä näistä on Harmaja-yhtyeen Sydäntalvella-levyn pianot. Hän on myös entisessä elämässään työskennellyt lasten ja nuorten erityisohjaajana, joiden kanssa teki purjelaivareissun Ruotsiin.

Raahesta alun perin kotoisin oleva yksinhuoltaja on nyt asunut Oulussa noin 5 vuotta. Lapset ovat jo aikuisia ja tämän monipuolisen ja mielenkiintoisen elämän elänyt mies keskittyy nyt työhön ja elämästä nauttimiseen. Tuomas on läpikäynyt konkurssin, mutta työ on mahdollistanut uuden auton ja siirtolapuutarhapalstan oston.
”Konkurssissa oli se hyvä puoli, ettei enää ole stressiä mistään”, Tuomas naurahtaa.
Kuoleman porteillakin käyneen Tuomaksen elämästä ja kokemuksista voi lukea kirjasta: Lottovoittajien pöydässä – tarinoita köyhyysrajan takaa.

Tuomas on työskennellyt NJC:llä huhtikuusta 2017. Hän on saanut tehdä hommia kokopäiväisesti erilaisissa rakennus- ja loppusiivouskohteissa.
”Vai ei muka yli viisikymppiset työllisty.”, nauraa Tuomas, jolla on mittarissa 56 vuotta.
Hän pitää työstä paljon, mutta toivoisi alussa hiukan parempaa perehdytystä, sillä alkuun oli pientä epäselvyyttä asioissa.
”99 %:sti asiat ovat kuitenkin toimineet oikein hyvin”, hän kertoo.
Isoin työmaa jossa hän on ollut, on Oulun HopLop. Haastatteluhetkellä Tuomas oli kolmannella työmaallaan ja kertoo, että kyseisellä työmaalla pölyttömyys on saatu sataan prosenttiin.
”Kun paikat suojataan, ennaltaehkäistään pölyämistä ja siten helpotetaan loppusiivousta”, sanoo Tuomas.

Tuomaksen työttömyys alkoi syyskuussa 2016 ja kertoo paikan löytyneen oman aktiivisuutensa takia. Työvoimatoimistosta ei tarjottu hänelle työpaikkoja, joten Tuomas otti ohjat omiin käsiinsä ja laittoi hakemuksia vetämään. Tuntia ennen NJC:n haastattelua hän oli ollut muualla haastattelussa, mutta kun NJC:ltä oli tarjottu töitä, hän jätti muut paikat unholaan.

Tuomas kehuu NJC:llä olleen rehtiä, reipasta ja reilua toimintaa alusta asti ja suosittelee ehdottomasti laittamaan hakemusta. Hän itse jätti avoimen hakemuksen ja työpaikka löytyi lähes välittömästi. Tuomas onkin vinkannut NJC:tä neljälle ystävälleen ja kaikki ovat työllistyneet.
”Tässä työssä tarvitaan näkemystä, järjestelyä, pelisilmää ja ennen kaikkea huumoria”, hän virnistää.

Seuraavaksi: Rakennussiivooja Anita Kreus

Lue uutinen