Jotta Juhaa ei sattuis leukaan!

Jotta Juhaa ei sattuis leukaan!

5.3.2021


Tänä vuonna NJC:llä panostetaan siihen, että kaikilla meidän työntekijöillä olisi entistä turvallisempaa olla töissä. Tämä tarkoittaa sitä, että työtapaturmia pitää sattua huomattavasti vähemmän, mieluiten ei ollenkaan. Käyttöön on otettu näin alkuun 4 keinoa, joilla omalta osaltamme yritetään minimoida työtapaturmat ja ainevahingot työmailla.

1: Riskikartoitus

Jatkossa uusissa kohteissa käydään läpi yhdessä asiakkaiden kanssa riskikartoituslomake, näppärä taulukko, jonka avulla tunnistetaan mahdollisia työtapaturmariskejä ja vaaranpaikkoja. Siten voidaan opastaa työntekijöitämme toimimaan kohteissa tolkkuun tyyliin.

2: Koulutus

Uusi työturvallisuusopas käydään jokaisen aloittavan työntekijän kanssa läpi, ennen kuin vedetään kypärä päähän ja työtakki niskaan. Ja tietenkin myös kohteen omat perehdytykset pitää käydä läpi ennen kuin touhuun voi toden teolla tarttua.  Tarpeen vaatiessa koulutetaan myös nostimien ja muiden härveleiden käyttöön.

3: Havaintoilmoitukset

Jatkossa työntekijöille on tiedossa jonkin sortin bonusta hyvistä turvallisuushavainnoista. Ihan tarkkaan ei olla tätä vielä saatu suunniteltua, mutta infoamme työntekijöitä heti kun homma on selvillä. Tällä halutaan rohkaista pitämään huolta työympäristöstä ja silmät auki, niin pysyy sekä omat että työkaverin paikat ehjinä.

4: Tapahtumien läpikäynti

Jos kuitenkin niin ikävästi käy, että vahinko kaikista varotoimenpiteistä huolimatta sattuu, käydään tapahtunut aina systemaattisesti läpi yhdessä työntekijän ja kohteen vastaavan kanssa. Tavoitteena on saada tarkka kuvan tapahtumista ja ottaa oppia, kuinka ei samaa vahinkoa sattuisi uudestaan.