Henkilöstö

Hanna Väänänen

Laskuttaja

palkanlaskenta ja laskutus

050 4441 113


Hanna on Oulusta kotoisin oleva taloushallinnon opiskelija, joka tuli suorittamaan harjoittelua ja kesätöitä NJC:lle. Hän opiskelee tällä hetkellä Oulun seudun ammattiopistossa taloushallinnon osatutkintoa.

Näin Hanna kertoo opinnoistaan ja siitä, kuinka päätyi juuri NJC:lle:

”Suoritettavat opinnot ovat palkanlaskennan, kirjanpidon, sekä laskutuksen ja reskontran tutkinnon osat. Koulutus kestää enintään vuoden verran, ja minun tulisi valmistua talous- ja toimistopalvelujen merkonomiksi aikataulujeni mukaan 30.4.2019. Aloin etsiä viimevuoden lopulla palkanlaskennan harjoittelupaikkaa tulevaksi kevääksi, sillä koen palkanlaskennan olevan se ”juttuni”. Kun löysin NJC:n jättämän ilmoituksen kevään harjoittelupaikasta, ja vieläpä palkanlaskentaan, en miettinyt kahdesti hakemuksen laittamista sisään. Onnekseni ei mennyt kauaakaan, kun Riittaliisa soitti minulle ja pyysi haastatteluun, ja aika pian haastattelun jälkeen kirjoitimme sopimukset.”

”Odotan keväältä ja kesältä lisää monipuolisia tehtäviä ja haasteita, sekä sitä että myös itse opin koko ajan. Taloushallinnon ala on jatkuvasti kehittyvä ala, joten näihin hommiin ei olekaan koskaan ole täysin ”valmis”. Ja pakko mainita tähän väliin, että on ollut tosi mukavaa! On ollut joka aamu mukavaa tulla töihin, kun tietää että täällä on paljon tehtävää, ja tosi hyvät tyypit auttamassa ja piristämässä päivää. Työilmapiiri täällä on tosi mahtava! Kesään päin mentäessä tiedän työtehtävien ja kiireiden kasvavan, mutta näen sen itse vain positiivisena asiana. Pääsen haastamaan itseäni entistä enemmän ja oppimaan uusia asioita!”

Harjoittelu on Hannan mielestä sujunut hyvin, ja samaa sanoo Hannan ohjaajana toimiva talousassistentti Heli Haapalainen.  ”Helin hyvällä alkuopastuksella pääsin aika pian sisälle moniin työtehtäviin, ja teen niitä nyt aika lailla itsenäisesti. Jo heti aloittaessani minulle painotettiin sitä, että apua saa ja pitää kysyä, ja sitä olen saanut aina tarpeen vaatiessa. On tosi mukavaa työskennellä, kun tietää että koko työyhteisö on takana apuna ihan Etelä-Suomea ja Ylivieskaa myöten, jos oikein tiukkoja tilanteita tulee vastaan 🙂 Ehkäpä mielenkiintoisin asia, jonka olen oppinut, on tämä palkanmaksun koko prosessi; mistä kaikki lähtee liikkeelle ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon ja selvittää, jotta palkat saadaan oikein työntekijöille ja ajoissa.”

- Edellinen

Seuraava -