Takaisin artikkeleihin

Referenssi: Ojala Group

Henkilöstövuokraus ei ole sieviläisessä ohutmetallialan yrityksessä Ojala Groupissa vieras asia:
”Ennestään meillä oli käytössä kaksi rekryfirmaa, mutta nyt kesätyöhakuun 2017 NJC muodostui pääasialliseksi kanavaksi hyvien kokemusten takia.”, kertoo Hannu Hosio Ojalalta. Haku oli haasteellinen, sillä ensimmäistä kertaa lomat pidettiin lyhyemmällä aikavälillä kuin aiemmin ja tilausmäärät kasvoivat odotettua enemmän. Lopullinen henkilöstön tarpeen määrä yllätti.
”Ei osattu ennakoida niin suurta tarvetta.”

Haasteet huomioon ottaen odotukset kuitenkin täyttyivät hyvin. Kesätyöntekijöitä rekrytoitiin Ojalalle yli kuusikymmentä, joista osalla sopimusta jatkettiin myös kesäkauden jälkeen. Valmiita ammattilaisia kaikki tekijät eivät olleet, vaan osa koulutettiin työtehtäviin. Hakijoissa ratkaisi eniten asenne työtä kohtaan.
”Ei voi lähteä moittimaan, uskotaan että näihin kavereihin käytetyt oppirahat maksavat itsensä takaisin.”, Hannu sanoo.

Sujuvaa viestintää

NJC avasi kesätyöntekijähaun Ojalalle helmikuussa, ja myös Ojalan omaan järjestelmään tulleet hakemukset ohjattiin NJC:lle. Työntekijähakua jatkettiin kuitenkin läpi koko kesän, sillä tarve oli jatkuva.
Rekrytointi tapahtui nopeasti. Vastauksia kysymyksiin ei tarvinnut kummankaan osapuolen odotella kauaa.
”Myös työnhakijalle on hyvä, että päätökset tehdään nopeasti.”, Hannu miettii.
Kun Hannu lähetti NJC:lle viestiä tekijöiden tarpeesta, Ylivieskan toimistolta tuli pikaisesti tarjous mahdollisista tekijöistä. Ojalalla katsottiin esitellyt hakijat läpi ja ilmoitettiin välittömästi, ketkä saisivat tulla tehtaalle jatkohaastatteluun. Haastattelun jälkeen Hannu ilmoitti valitut henkilöt NJC:lle, josta hakija kontaktoitiin heti ja tarjottiin työpaikkaa. Hannu kiittelee NJC:n suorittamia alkuhaastatteluja.
”Ei tullut montaa hutia.”, hän sanoo.

Tavoitteena pysyvät työntekijät

Henkilöstövuokrauksella helpotetaan yrityksen työntekijähakuja. Resursseja ei uppoa hakijoiden läpikäymiseen, kun teollisuusalojen rekrytointiin erikoistunut NJC:n henkilöstö seuloo potentiaalisimmat tekijät avoinna oleviin paikkoihin.
”Tällä tavalla saa kevennettyä omaa työtaakkaa.”, Hannu sanoo.
Myös vuokratyösuhteissa perustana on työntekijälähtöisyys. Hyvät ja pitkäaikaiseen työhön pystyvät tekijät pyritään ottamaan mahdollisuuksien mukaan yrityksen omille kirjoille. Ojalan omiksi työntekijöiksi on siirtynyt tänä vuonna NJC:ltä useampi henkilö.

Kiitosta Hannu antaa NJC:lle hyvästä ja nopeasta tiedonkulusta. Pelisäännöt ovat olleet alusta alkaen selvät ja vuokratyöläiset sulautuvat Ojalan omien tekijöiden joukkoon hyvin. Koko rekrytointiprosessi on toimiva ja Ojala Group aikoo käyttää NJC:n palveluita jatkossakin.

Seuraavaksi: NJC Henkilöstöpalveluille Suomen Vahvimmat -sertifikaatti

Lue uutinen