Takaisin artikkeleihin

Kesätyöt: milloin, miten ja miksi?

Kesätyö on usein ensimmäinen kosketus työelämään. Varsinaisen työkokemuksen ohella kesätöissä voi kerryttää myös kokemusta työelämän pelisäännöistä. Näitä taitoja ei voi koulussa oppia.

kesäkelluntaa

Milloin?

Kesätöitä kannattaa hakea heti alkuvuodesta. Vaikka talvi on vasta parhaimmillaan, niin yrityksissä katseet ovat jo kovasti keväässä ja kesäajassa. Kaikista eniten tarjontaa on heti vuoden alussa, joten motivoituneen kesätyöhakijan aktiivisinta aikaa on ehdottomasti tammi-maaliskuu! Liian aikaisessa ei voi olla ja usein päätökset kesärekrytoinneista tehdään heti, kun yrityksen tarpeisiin sopivin tai sopivimmat hakijat löytyvät.

Miten?

Haku kannattaa aloittaa menemällä osoitteeseen www.njc.fi. Meidän juuri uudistetuilta nettisivuilta voit näppärästi hakea yhdellä hakemuksella montaa eri kesätyöpaikkaa. Kesätyökalastaja laskeekin verkkonsa useammille vesille, jotta hyvä saalis olisi taattu! Hakemuksen laittaminen ei sido sinua mihinkään, vaan saat prosessin päätteeksi itse päättää, minkä tarjotuista paikoista otat vastaan.

Meihin voit olla yhteydessä myös puhelimitse soittamalla, laittamalla tekstiviestiä tai vaikkapa WhatsAppin välityksellä. NJC:n löydät myös Instagramista, Snapchatista ja TikTokista. Meillä ei perusteta pönöttämisestä ja haastattelutkin hoidetaan rennosti jutustelemalla. Muistathan, että työhaastattelut ovat molemminpuolisia valintatilanteita eli kysy rohkeasti haettavasta työpaikasta sinua kiinnostavia asioita. Olemme täällä sinua varten!

Miksi?

Kesätyö on usein ensikosketus työelämään ja mielettömän hyvä mahdollisuus aloittaa verkostoituminen, saada työkokemusta ja tietysti ansaita riihikuivaa. Kesätyöt voivat aivan hyvin poikia lisää töitä koulujen loma-aikoina jatkossakin tai vaikka pitkäaikaisemman työn valmistumisen jälkeen! Varsinaisen työkokemuksen ohella kesätöissä voi kerryttää myös kokemusta työelämän pelisäännöistä. Näitä taitoja ei voi koulussa oppia.

Seuraavaksi: NJC on mukana Pohjoinen Teollisuus-tapahtumassa!

Lue uutinen
Työpaikat