Takaisin artikkeleihin

Kesätyöhön juttutuokion kautta

Olet ehkä kuullut työpaikkahaastattelusta tarinoita, kun kädet hikoavat haastattelijan tentatessa mitä erilaisimpia asioita. Ennakoit hikistä tilaisuutta selaamalla netissä ”Näin olet parhaimmillasi työhaastattelussa” –ohjeita.

Ehkä jossain vielä asennoidutaan tenttaamaan hakijaa, mutta NJC:llä hommat hoidetaan rennosti jutustellen. Voit kysyä työpaikasta, työnantajasta eli NJC:stä tai työsuhteesta sinua mietityttäviä asioita. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa.

Muistathan myös, että kesätöitä hakemalla et vielä sitoudu mihinkään, vaan juttutuokion aikana selvitämme, haluatko ottaa tarjotun työpaikan vastaan. Ja hakemuksiahan voit laittaa useampaan kesätyöpaikkaamme.

Haluamme hoitaa asiat helpolla meiningillä, mutta kuitenkin kaikki laissa säädetyt asiat pilkulleen oikein. Mikäli olet ensimmäistä kertaa tulossa työelämään mukaan, tässä käytäntöjä, jotka tulevat tutuksi, kun työvuosia kertyy lisää.

Työsopimus

Teemme aina kirjallisen työsopimuksen, jonka molemmat osapuolet allekirjoittavat. Työsopimuksessa määritellään mm. työaika, palkka, palkanmaksuaika, työsuhteen kesto ja ehdot, työtehtävät ja tehtävien suorituspaikka.

Työaika

15 vuotta täyttänyt saa tehdä enintään 8 tuntia päivässä töitä ja viikossa 40 tuntia. Työsopimukseen kirjataan kyseisen työn työajat ja esim. mahdollinen liukuva työaika.

Perehdyttäminen

Perehdytämme aina työntekijämme työsuhteen perusasioihin ja esim. työturvallisuuden toteuttamiseen. Työkohteessa hoidetaan puolestaan perehdytys kyseisen työn turvalliseen tekemiseen, taukokäytäntöihin ja muihin työarkeen kuuluviin asioihin. Perehdytyksessä esitellään myös esimiehet ja tahot keneen olla yhteydessä, kun jokin asia työasia arveluttaa.

Työehtosopimus

Mystinen TES. Mitä se tarkoittaa?

Kullakin alalla on omat työehdot. Ne määritellään Työehtosopimuksessa eli TES:ssä. Käytännössä työsopimuksessa määritelty palkka, työaika ja muut kirjatut asiat pohjatuvat TES:iin.

Klikkaa tästä avoimiin kesätöihin ja laita hakemuksia tulemaan!

Seuraavaksi: Kaupan, horecan ja logistiikka-alan osaamista vahvistettu.

Lue uutinen