Kuinka hakuprosessi etenee?

Työntekijät rakennusalalle

Kuinka hakuprosessi etenee?

26.4.2018


Kun jätät meille hakemuksen, saat siitä kuittauksen sähköpostiisi. Mikäli haluat muokata hakemustasi lähettämisen jälkeen, se onnistuu sähköpostiisi tulleiden tunnusten avulla. Voit kirjautua niillä myös hakeaksesi jotain toista sinua kiinnostavaa paikkaa.

Kun hakemuksesi saapuu meille, sen lukee kyseisen paikan täyttämisestä vastaava rekrytoijamme. Hän arvioi hakemuksesi perusteella alustavasti soveltuvuutesi tehtävään, ja kutsuu sinut haastatteluun NJC:n toimistolle. Haastatteluun kannattaa varata aikaa ainakin 30 minuuttia.

Haastattelu

Haastattelussa rekrytoija haluaa tietää taustoistasi tarkemmin kuin hakemuksessa on mahdollista kertoa. Voit siis valmistautua muistelemalla edellisten työpaikkojesi työtehtäviä ja vastuitasi. Haastattelussa käydään myös läpi sitä, millainen olet työntekijänä ja mikä sinua motivoi työntekoon. Meille voit rohkeasti kertoa myös sen, millaista työtä et haluaisi tehdä, sillä siten rekrytoija pystyy parhaiten löytämään juuri sinulle parhaiten sopivat työtehtävät ja keikat. Tarkistamme myös suositukset. On siis hyvä varautua kertomaan suosittelija, jolle voimme soittaa. Usein entiseltä esimieheltä halutaan kysyä lupa, voiko suositella. Tämä luvan kysyminen olisi hyvä hoitaa etukäteen.

Mitä haastattelun jälkeen?

Rekrytoijamme kertoo myös hakuprosessin etenemisestä ja aikatauluista, sekä henkilöstövuokrauksen periaatteista. Yleensä käydään läpi myös muita avoimia paikkoja, joihin voisit olla sopiva hakija. Varsinaisen valinnan tehtävään tekee aina asiakkaamme, jolle teemme kattavan esittelyn jokaisesta haastatellusta hakijasta. Työhakemukset säilyvät järjestelmässämme kuuden kuukauden ajan, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti, jos et käy välillä kirjautumassa järjestelmään. Jos jatkossa jokin tietty paikka kiinnostaa sinua, voit hakea sitä näppärästi uudelleen samoilla tunnuksilla. Tai vaihtoehtoisesti voit soittaa rekrytoijallemme, joka yhdistää sinut hakuun samoilla tiedoilla, joita voit tarvittaessa myös päivittää tilanteiden muuttuessa. Helppoa!

Joissain tapauksissa, esimerkiksi teollisuusaloilla, on yleistä että myös asiakkaamme haluaa haastatella mielestään potentiaalisen hakijan henkilökohtaisesti. Tuolloin rekrytoijamme ottaa sinuun yhteyttä, ja sopii haastatteluajan sekä antaa osoite- ja yhteyshenkilötiedot. Kun asiakashaastattelu on tehty ja asiakas ilmoittanut päätöksensä meille, otamme jälleen yhteyttä sinuun. Jos sinut valitaan työhön, näet täältä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Jos tämän kertainen paikka ei natsaa, voimme yhden haastattelun perusteella esitellä sinut muillekin asiakkaillemme oman kiinnostuksesi mukaan.