Teemu Kokkonen on kuin kotonaan NJC:llä

Teemu Kokkonen, rekrytoija, myynti ja rekrytointi, Kemi-Tornio, NJC

Teemu Kokkonen on tehnyt urakierroksen Kittilä-Rovaniemi-Oulu-Raahe-Kemi. Matkalta on tarttunut mukaan sotilaspassi, englanninopettajan maisterinpaperit ja työkokemusta henkilöstöosastolta. Miehen mieli veti kuitenkin takaisin pohjoiseen ja Raahen aikana syttyi palo henkilöstöasioiden hoitoon. Tammikuussa -23 mielihalut ja NJC:n työtarjonta kohtasivat. 

– Raahessa työskentelin Otso Goldin kaivoksen henkilöstöosastolla. Se työ tuntui omalta, Teemu kertoo.  

Kyseinen kaivos joutui kuitenkin talousvaikeuksiin, ja Teemu alkoi katselemaan uutta työpaikkaa. 

– Olin Kittilästä pois, ja halusin ainakin Raahea pohjoisemmaksi töihin ja henkilöstöalalle. 

NJC:n toimihenkilöhaku tavoitti Teemun, ja hakemus lähti liikkeelle. 

– Ei mennyt kauankaan, kun Martikkalan Mika soitti ja sovimme haastatteluajan heti loppiaisen jälkeen. 

Teemu asui Raahessa ja Mikan toimipiste oli myös Raahessa. Paikallinen kiinalainen ravintola sovittiin tapaamispaikaksi. 

– Minua jännitti tapaaminen ihan sikana! Tiesin, että paikalle tulisivat kehitys- ja myyntijohtaja Mikan lisäksi toimitusjohtaja itse. Jännitys laukesi heti, kun näin pukumiesten sijaan kaksi leppoista, ihan tavallista heppua. 

Tapaaminen meni jutustellen. Teemun työhistoria teollisuudessa ja henkilöstöalasta käytiin läpi sekä NJC:n asema toimialallaan. Haastattelu meni Teemun ja ilmeisesti NJC:n kannaltakin hyvin. Kemin toimipisteellä täytyi kuitenkin vielä käydä tapaamassa mahdollisia uusia työkavereita ennen päätöksiä. 

– Kemissä tapasin Sanjan, ja näyttää siltä, että sain myytyä osaamiseni ja hyvät puoleni tulevalle esihenkilölleni. Pian kotiin päästyäni puhelin soi. Minut oli valittu rekrytoijan tehtävään. 

Työtä monipuolisesti

Teemun työn pääpaino on ainakin alkuun rekrytoinneissa. Pohjoisen ”alkuasukkaana” hän puhuu samaa kieltä Lapin ihmisten kanssa. Helposti lähestyttävyys on yksi NJC:n tavaramerkeistä, ja Teemu pääsee toteuttamaan sitä monipuolisessa työssään.  

– Työnkuvaani kuuluu koko henkilön työpolun hoito:

  • työpaikkailmoitusten laatiminen
  • hakijoiden kontaktointi
  • ehdokkaiden tapaaminen ja haastattelu
  • työntekijän ehdottaminen koulutuksen ja kokemuksen perusteella oikealle yritykselle
  • perehdytys ja varustelu
  • työntekijästä huolehtiminen työsuhteen aikana
  • tehtyjen työtuntien tarkistus
  • työtodistusten kirjoittaminen
  • edellisen työn päätyttyä seuraavan työn kartoitus

Myynnin ja asiakassuhteiden ylläpitäminen on myös osa Teemun työsarkaa. 

– Päivään mahtuu myös yhteydenpitoa asiakasyrityksiin, ja välillä hieman myyntiäkin. Lounastapaamiset asiakkaiden edustajien kanssa ovat päivien kohokohtia, kun saa tutustua asiakkaan tarpeisiin ja itse henkilöihin – eikä firman piikkiin lounastaminen haittaa sekään. 

Perehdytys on kotiutusta työyhteisöön

Perehdytys on paljon muutakin kuin kertomista uudelle tulokkaalle talon tavoista ja käytännöistä. Se kertoo myös yrityksen sisäisestä hengestä ja meiningistä. 

– Missään aikaisemmassa työpaikassa en ole ollut näin hyvässä huomassa. Minulla on nimetty perehdyttäjä. Taneli on ollut kuin isoveli ensimmäiset viikkoni. 

Teemun kokonaisvaltaiseen perehdytykseen on kuulunut myös pari päivää Oulun toimistolla, jotta yleisten asioiden lisäksi Oulun porukka tulisi tutuksi. 

– Työn luonteen vuoksi kaikkea ei voi harjoitella ja miettiä etukäteen. Kemissä on Tanelin lisäksi Sanja auttamassa, kun tulee kysyttävää. Heiltä löytyy aina aikaa minulle. 

Eri järjestelmien omaksumisessa riittää työsarkaa, ja ne oppii vain tekemällä. 

– Virheitä saa tehdä ja päitä ei niiden takia viedä pölkylle, mutta koitan minimoida ne, etten aiheuta turhaa työtä muille. 

Yleisestä työlainsäädännöstä ja TES-maailmasta Teemulla olikin jo aiempaa kokemusta. 

Miksi NJC?

Teemun työnhaku kulki samaa polkua kuin NJC:n rekrytoidessa asiakkailleen työntekijöitä. Asetelma ei ole ”kelpaatko meille”, vaan jutustelun kautta selvitetään molempien tahojen kannalta paras lopputulos. Teemulle NJC:n puolesta puhuivat perheyrityksen arvot ja vakavaraisuus. Arkipäivä lopulta ratkaisee toteutuvatko yrityksessä kauniit ajatukset. 

– NJC:ssä ei ole hallintohimmeliä, jossa esimerkiksi johtoryhmä olisi omassa kastissaan. Voin olla yhteydessä keneen vain, ja asiat ratkeavat yhdellä puhelinsoitolla. 

– Täällä on rento meininki, enkä ole tuntenut jääväni yksin missään tilanteessa. Työtehtävät koen mielenkiintoisiksi, ja niiden jako on mielestäni reilu. Koen, että NJC:stä alkaa muodostumaan minulle toinen perhe!

Kannustavat terveiset työnhakijoille 

Teemu kannustaa laittamaan työhakemuksia matalalla kynnyksellä. Hakemuksen perusteella NJC voi suositella useita eri tehtäviäkin. Ja vaikka kyseessä olisi keikkatyö, ura voi hyvinkin jatkua NJC:n tarjoamissa muissa töissä.  

– Elämäntilanteen mukaan kannattaa hakemus laittaa. Osaaville ja hyvän asenteen tekijöille on aina kysyntää. Ja ainahan ehdotettu työ ei osu hakijalle, ja työkeikasta voi kieltäytyäkin. Ei siitä täällä pahastuta. 

Teemun mukaan, ja ilmeisesti omasta kokemuksestaankin, hän kannustaa asennoitumaan, ettei tiettyyn uraan tai hakemukseen kannata juuttua. NJC:n tehtävä on löytää hakijalle kulloiseenkin elämäntilanteeseen sopiva työ. 

Seuraavaksi: Rekrytoija-Julia: myös opiskelija voi luoda uraa NJC:llä

Lue uutinen