Jannen menestysmetodi perustuu ihmistuntemukseen

Aluejohtaja Janne Ritolalle on kertynyt rekrytointialalta kokemusta vuodesta 2013 alkaen. Työhistoriaan mahtuu myös työskentelyä muilla toimialoilla, ja siten myös työsuhdealoituksia.

Työsuhde NJC:llä alkoi nopealla tahdilla. Kaksi viikkoa ensimmäisestä kontaktista, ja hän oli NJC:n Seinäjoen toimipisteessä aluejohtajana. Pohjalla oli aiempi tuttavuus Mika Martikkalaan.

– Olin vapautunut edellisestä työpaikasta, joten nopea siirtymä uuteen työpaikkaan oli mahdollista. Matkan varrelta on kertynyt useita työpaikka-aloituksia. Täytyy sanoa, että tämä on paras työsuhteen aloitus. Työn tekemiseen on hyvä fiilis, toteaa Janne tyytyväisenä. Jannen tapauksessa kokemus ohjaa oikeisiin valintoihin. NJC:n tehtäväksi jäi briiffata talon käytäntöihin.

NJC:n erilaisuus ja toimialatuntemus vauhdittivat hyvään lentoon

NJC keskittyy henkilöstö- ja työmaapalveluissaan rakennus- ja teollisuusaloille. Toimialat ovat yleisesti ottaen haastavia, mutta NJC:n toimintatapa yhdistettynä henkilöstölle kertyneeseen toimialatuntemukseen auttavat menestyvään toimintaan. Janne Ritolalla on lisäksi omakohtaista työkokemusta ns. kovilta aloilta. Kertyneet kontaktit ja käytännön tason työtieto ovat siivittäneet Seinäjoen toimipisteen hyvää vauhtiin.

– Tämä on lähtenyt yllättävän hyvin liikkeelle. Ensimmäiset ihmiset ovat jo asiakkaalla töissä, ja uusia aloituksia on tulossa, kuittaa Janne ensimmäisten NJC-viikkojen tuloksia.

Uuden toimipisteessä riittää vielä käytännön järjestelyitäkin, mutta Jannen työpäivät täyttyvät jo ”oikeista töistä”.

– Työviikkoni koostuu rekrytointihaastatteluista ja asiakaskäynneistä. Meidät on otettu hienosti vastaan. Hakemuksia tulee hyvin, ja jo ensimmäisen toimintakuukauden aikana olen haastatellut reilu 15 työnhakijaa per viikko, Janne kertoo.

NJC:n palveluille ja toimintatavalle on selkeästi ollut Seinäjoen alueelle tilausta.

Tavoitteellista työtä itsenäisesti

Seinäjoen henkilöstö on tällä hetkellä yhtä kuin Janne Ritola. Toimipisteen alkutahdit osoittavat, että jatkossa toiminta tulee kasvamaan myös henkilöstömäärältään.

Tuloksen teon oleellinen osa on yrityksen henkilöiden välinen luottamus.  Vastuita on helppo kantaa, kun on vapauttakin.

– Voin itsenäisesti määritellä päivän kulun. Tavoitteiden toteutumista toki seurataan, mutta NJC:n toiminta perustuu ammattilaisten väliseen luottamukseen.

Jannen mukaan kollegoihin voi olla yhteydessä asiasta kuin asiasta ja kenen kanssa vaan. Hierarkia ei toteudu muutoin kuin titteleissä kirjoitettuna.

Laajan työkokemuksen perspektiivistäkin voin ehdottomasti suositella NJC:tä työantajana.

Työssä onnistuminen pienimpien työttömyysprosenttien maakunnissa

NJC:n Seinäjoen toimipisteen toiminta-alueena on Suomen kolme pienimmän työttömyysasteen maakuntaa: Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa. Valtamedioissa työttömien työnhakijoiden määrää käsitellään yleensä yhtenä lukuna.

– Näin käytännön tasolla työllistämisen kanssa toimivana pitää ymmärtää, että 232 900 työtöntä ovat alueellisesti ja ammatillisesti hajasijoitettuja, Janne hoksauttaa kokonaisluvun sisältöä.

Työpaikan vaihtajat, vastavalmistuneet ja opiskelijat näyttelevät suurta roolia onnistumisissani. Paras fiilis tulee, kun työnhakijalle on löydetty juuri hänelle sopiva työpaikka. Silloin tulee palveltua sekä työnhakija, että asiakasyrityksemme, kuvaa Janne onnistumisen lopputulosta.

Miten sitten voi toimia menetyksellisesti, kun valtakunnallisesti ajateltuna luvut ovat vastaan?

Parasta tässä työssä on ihmiskontaktit. Pyrin pitämään työpaikkahaastatteluissa tilanteen ja tunnelman rentona. Ymmärrän, että tilanne voi jännittää. Jokainen ihminen on erilainen. On oltava herkällä korvalla liikkeellä, ja reagoitava tilanteen mukaan. Jo työnhakijan hyvä vastaanotto saattaa rentouttaa tilanteen, selkeästi omalla alalla työtään tekevä Janne toteaa.

Asiakkaan maaperällä puolestaan pitää osata puhua oikeista asioista. Osoittaa, että toimialan vaatimukset ovat tiedossa ja palvellaan tapauskohtaisesti.

Kun pitää työstään, ymmärtää laajemman näkökulman, osaa palastella asiat pienempiin osasiin ja reagoida hetkessä, NJC-Seinäjoen onnistumiselle löytyy jo hyviä syitä.

Merkityksellinen työ kulkee mukana vapaa-ajallakin – tarvittaessa

Miksi kaikki henkilöstövuokrausfirmat eivät sitten toteuta edellä kuvattua metodia? Jälleen tullaan kokonaisuudesta ihmisläheiseen -toimintatapaan.

– Ajattelen työtäni kokonaisuutena. Laajemmassa kuvassa kannamme yhteiskunnallista vastuuta. Eettisyys ja vastuu ei ole ollut historian saatossa kaikilla alamme toimijoilla päällimmäisenä mielessä. Ihmisten kanssa ei leikitä, vaikka rennolla meiningillä kohtaammekin heitä. Tämä on vakavasti otettavaa muttei totista työtä, kiteyttää Janne vastuullisuuden ja ihmisten kohtaamistavan.

Jokainen tarvitsee omalla tavallaan irtautumisen työajatuksista. Jannen kohdalla stressitön suhtautuminen työhön johtaa myös yhteydenottojen vastaamiseen vapaa-ajalla.

–  Metsästys, toiminta vapaaehtoisessa pelastustoiminnassa ja koirien kanssa touhuaminen toimivat minulle hyvänä vapaa-ajan viettotapana ja työstä irtautumisena. Niin ja kyllä pääsääntöisesti viikonloput ja illatkin ovat omaa ja läheisille annettua aikaa, päättää Janne ja kiirehtii työnhakijan tapaamiseen.

Etsitkö työtä tai työntekijöitä Pohjanmaan maakuntien alueella? Ota yhteyttä Janneen!