Henkilöstö

Risto Roininen

Myyntipäällikkö

myynti ja tilaukset

050 5758 111


Risto työskentelee myyntipäällikkönä Oulun toimistolla. Hänellä on vankka kokemus työelämästä, niin teollisuudesta kuin rakennusalaltakin.

Teollisuudessa Risto aloitti uransa piirilevyjen valmistuksesta. Hallittuaan työn jokaisen vaiheen, Risto eteni ensin tiiminvetäjäksi ja siitä työnjohtajaksi. Muutaman vuoden työnjohtajan tehtävien jälkeen Risto haki laatupäällikön paikkaa Jutron Oy:ltä. Risto vakuutti johdon osaamisellaan ja suunnitelmallisuudellaan ja sai paikan. Laatupäällikkönä hän sai sertifioitua Det Norske Veritasilla Iso 9001 laatujärjestelmän ja 14001 ympäristöjärjestelmän kolmelle Jutronin tehtaalle, Pudasjärvi, Oulu ja Viro. Laatupäällikön tehtävien ohessa hän työskenteli työsuojelupäällikkönä ja ympäristö- ja turvallisuuspäällikkönä.

Jutronin tehtaan Oulun Ruskon toimipisteen loputtua Risto mietti mitä hän seuraavaksi tekisi. Hänen siskonsa ehdotti oman hirsimökin rakentamista ja Risto tarttui toimeen. Mökki tuli valmiiksi ja kipinä rakennusalaan oli syttynyt.

Risto kävi kyselemässä NJC:n perustajalta Eero Luttiselta töitä ja hän pääsikin rakennussiivoojan ”raivaus” tehtäviin. Rakennusalalla vierähti 15 vuotta ja näiden vuosien aikana Risto opetteli rakentamisen eri vaiheet työelämässä.
”Rakennussiivouksesta eli ”raivauksesta” etenin rakennusapumiehen tehtäviin, ja kohta mukaan tuli mm. kirvesmiehen työt, muottityöt, valuhommat, Avanti-, kurottaja- ja pyöräkonekuskin hommat, kaivinkoneella tehtävät pienimuotoiset työtehtävät ja infrapuolen työtehtävät liikennejärjestelyineen”, Risto kertoo.

NJC:n jälkeen Risto on työskennellyt mm. YIT:n ja Destian palveluksessa. Hänelle tarjottiin vakituista paikkaa eräästä rakennusalan yrityksestä, mutta samaan aikaan NJC:n myyntipäällikön paikka tuli auki.
”Minua kysyttiin näihin tehtäviin jo 10 vuotta sitten”, Risto hymyilee, ”En kuitenkaan silloin vielä kokenut tietäväni tarpeeksi rakennusalasta, vaan halusin opetella ensin mitä kaikkea työmaalla oikeasti tehdään.”

Vapaa-ajalla Ristolla on Kuusamossa mökki työn alla, sekä Puhoksen hirsimökki kaipaa laittamista. Vaeltaminen ja metsästys on myös lähellä miehen sydäntä.
”Pohjois-Suomessa on käyty vaeltamassa paljon, maisemat siellä ovat aivan mahtavia.”

Ristolla ei ole isompia haaveita. Hän kertoo, että elämässään hänellä on ollut kaikkea mitä hän on tarvinnut ja jos jotain pientä ei ole ollut, se on kovalla työllä jotenkin hankittu tai oltu ilman.
”Elän tällä hetkellä parasta aikaa elämässäni”, Risto kertoo, ”En ole kenellekään velkaa, lapset ovat aikuisia, elän oikeastaan aika hetkessä.”

Ihailun kohdetta kysyttäessä Risto ei osaa nimetä ketään.
”En ihaile oikeastaan ketään”, hän sanoo, ”Se on itsestä kiinni mitä tässä elämässä tehdään, kaikki voi tehdä kaikkea.”

”Olen huomannut, että jos jotain päättää ja haluaa tosissaan, sitä kohti ajautuu väkisinkin, vaikkei sitä aina muistaisikaan, ja pian huomaa, että päämäärä on saavutettu”

- Edellinen

Seuraava -