Takaisin artikkeleihin

TJ-Jarin huhtikuun terveiset

NJC:n toimari Jari Vihelä piti palaveria henkilökunnalle. Kuultuaan Jarin sanomiset, paikalla olevien alaleuat tipahtivat kollektiivisesti.

– Seuraamme tietenki tilanteita pitkin vuotta, mutta kun kerroin viime vuojen työllistämiämme määrän yhteensä, niin oliha porukka ymmyrkäisenä. Voisi sanoa, että me ei olla ennää pieni yritys. Työllistimme viime vuonna 1023 henkilöä. Ja kaikki Pohjois-Suomessa. Pittää olla ylypiä joukkueestamme ja sen saavutuksesta.

Arjen tohinassa keskitytään yhteen ihmiseen kerrallaan, ja kokonaiskertymää ei niin tule ajateltua. Saavutuksen arvoa lisää fakta, että kaikki työllistetyt täyttävät tietyt kriteerit ja vaatimukset, jotta NJC:n lupaus ”oikea henkilö oikeaan paikkaan” toteutuu.

Olemme osa yritysten riskien hallintaa

Suhdanteet vaihtelevat NJC:n edustamilla aloilla. Epävarmuustekijät rakentamisessa ja teollisuudessa ovat olleet ja ovat läsnä. Vaikka tuotteen tai palvelun menestymisen suhteen olisi positiivisia signaaleja, työllistäminen on varovaista.

– Meijän käyttö lisätyövoiman saamiseksi on riskittömämpi vaihtoehto kuin suora ommaan talloon palakkaamine. Pesti voi olla vaikka kahen kuukauden mittane, ja sitä voi jatkaa tai päättää tilanteen mukkaa. Jos ennakoiva palakkaus on onnistunu ja kassa on laulanu, niin välittämämme henkilön voi asiakasyrityksemme ottaa omaksi vakityöntekijäksiki. Sillon meillä lyyään kakku pöytään ja onnitellaa palakattua ja palakkaajaa. Oikia ihiminen on saatu oikiaan paikkaan.

Alan allstar-joukkue

Ennätysmäärä työllistettyjä, jokainen ihminen on oma tapauksensa, työtä riittää NJC:ssä. Miten oma porukkaa jaksaa?

– Työt soljuvat mukavasti, mutta toki tiiämme, että meijän on koko ajan kehityttävä ja luotava työn tekemiselle uusia ratkasuja. Digitaalisuus ja tekoäly mahollistavat paljon operointimme kehitystä. Mutta edelleenkää emme oota ihmistemme tekevän iltatöitä. Vappaa on vappaata.

– Täytyy sanua, että voin luottaa porukkaamme. Hommat tullee aina hoijettua. Ollaan saatu rekrytoitua mainioon NJC-henkeen sopivia tyyppejä, jotka kaikki on ykköskentän paikan ansainnu.

Myös uudet toimihenkilöt Mikko ja Teemu kuuluvat jo kiinteästi allstar-joukkueeseen?

– Kyllä. Piirimyyjä-Mikko on ottanut Seinäjoen seutuakin haltuun. Uskokaa pois, porilainen hulluus on hyvä asia. Teemu taas on Kemissä mies paikallaan. Heittäsin jukkajalosena Teemun ykkösylivoimaan millon vaan, ja sille voisi syöttää siniviivaan ja pelin hallinta pyssyisi varmasti hallussa.

Terveisin

Vihelän Jari, toimari

p.s. Olipa unohtua: Hauskaa vappua kaikille!